Lillians foto

En blogg full av bilder

Tiolista

Kategori: Natur


Björnloka

Tio saker som är bra med att vara hemma sjuk:

1.
Man äter inte så mycket. Så fort man kommer på att man ska äta ställs man inför ett val: äta eller andas. Just då känns det ganska viktigt att andas så oftast går det alternativet segrande ur konflikten. Ibland blir det andra alternativet ganska lockande och då kan man försöka att låta bli att andas en liten stund. Försöka duger.

2.
Dricka går under samma valsituation som ovan.

3.
Man slipper falla i sömn fem minuter efter att huvudet landat på kudden. Istället får man lite egentid och hinner fundera på dagen och alla saker man borde gjort som man inte har gjort.

4.
När man lagt sig får man tillfälle att träna på olika sätt att andas med öppen mun, utan att få ont i halsen för att den blir så torr. Oftast har man ganska lång tid på sig så man hinner träna ordentligt och inte bara hasta förbi det.

5.
Man kan sova länge på morgonen. Fast eftersom man tränat på andningtekniker i så många timmar kvällen innan blir nog summan att man får sovit mindre i alla fall.

6.
Man slipper vakna upp på morgonen och känna sig så där äckligt utvilad och redo att ta sig ann dagen.

7. Vetenskapliga studier kan utföras om papprets ytstruktur och hållfasthet. Edets Torky Kök eller Lambis toapapper, vilket känns bäst mot näsan?

8.
Möjligheten och tiden finns att bekanta sig med familjen Dammråtta som man hyser hemmavid. I dagsljus.

9.
Behovet att botanisera i makens medicinskåp efter lite piller med klös i gör att man även här gör en kartläggning. Är de vita eller gula pillrena bäst?

10.
Man hinner ta långpromenader med lilla vovvsingen (se nedan).

Kommentarer


Kommentera inlägget här: