Lillians foto

En blogg full av bilder

24 december: Barnet

Kategori: Julkalendern 2012

 
Tre Bionicle som tillsammans representerade eld, jord och vatten var ute och gick tillsammans med en liten, något blyg mus med huvudet fullt av stora tankar. Det lilla följet leddes av en mallig drake som virvlade runt uppe i luften och gjorde små piruetter samtidigt som han hade koll på den stora vackra stjärnan i skyn för att leda sina vänner rätt.
När de hade gått ett tag fick de syn på ett stort vackert träd som inte liknade något annat träd de tidigare hade sett. Det vackra gröna trädet hade som små tindrande stjärnor i sig  och både träd och stjärnor var som inlindade i ett gnistrande sken. Högst upp fanns stjärnan som hade lett dem hela vägen och det lilla sällskapet stannade upp i stum beundran över allt detta vackra och lät blickarna supa in allt.
 
När de kom närmare såg de att det lyste längst ner vid foten på träden. Ett vitt skimmer som strålade och på något sätt sa till dem att komma närmare. Där under trädet fanns en far och en mor med ett litet barn och brevid deras sida fanns en nyanländ Asiatisk giftspottardrake som tittade på barnet med kärlek i blicken.
För er som inte vet kan jag berätta att det inte är alla som har en sådan beskyddare. Tvärtom är det endast ett litet fåtal som njuter av det privilegiet.
De är utsedda av Allvetande Sibyllan som beskyddare av Ljuset och tillsammans med sin Asiatiska giftspottardrake kämpar de sida vid sida för det goda i världen.
När de blir stora då. Men alla är ju små i början och så även Ljusets beskyddare som våra vänner fann denna afton.
 
Detta var historien om hur en liten ljusmus snubblade över sitt livs äventyr som tog honom ut i världen, gav honom nya vänner och hur de tillsammans räddade julen och ljuset för mänskligheten.
 
En riktigt god jul önskar vi er alla!
 

Kommentarer

 • Anneli - A'la Foto säger:

  GOD JUL till er alla från mig och kissarna... Tack för en rolig julkalender!! :O))

  Svar: Tack själv!
  Lillian Christiansson

  2012-12-25 | 02:52:14
  Bloggadress: http://alafoto.se/blogg
 • Katarina säger:

  Fina Lillian - du borde skriva en barnbok :) Vilken julkalender du fick till i år!
  God jul, god fortsättning på julen och krama om familjen!
  Tack för underbar läsning!

  Svar: Vad roligt att du gillade kalendern!Tanken från början var att ha en liten berättelse som var den röda tråden för bilderna. Det hela utvecklades till att bli mycket mer historia än jag trodde från början och det var jätteroligt. En ny sida hos mig själv såg dagens ljus!
  Och det var en utmaning som heter duga. Jag var ju tvungen att vara kreativ på beställning varje dag med BÅDE bild och text. Men jag gillar utmaningar! :-)

  God fortsättningen på julen och en bamsekram till dig och familjen!
  Lillian Christiansson

  2012-12-26 | 01:41:04
  Bloggadress: http://brakat.blogg.se/
 • Katarina säger:

  Ja och du lyckades!

  Svar: Kul att du tycker det! :-)
  Lillian Christiansson

  2012-12-29 | 01:02:47
  Bloggadress: http://brakat.blogg.se/

Kommentera inlägget här: