Lillians foto

En blogg full av bilder

8 december: Julgröt

Kategori: Julkalendern 2012

 
Om man ska orka ge sig ut på ett uppdrag måste man se till att man har ätit ordentligt så man har tillräckligt med energi. Därför bjöd Allvetande Sibyllan våra vänner att ta del av den magiska och stärkande julgröten.
De små huvudena var fulla av tankar som virvlade runt i snabbare och snabbare tempo tills de började känna sig en aning vimmelkantiga. De grep tag om skålens kant och om sina skedar som om de var deras livlina ut från en virvelvind som rev och slet i deras sinnen.
 Plötsligt blev allt helt stilla som om hela världen höll andan. Sedan slog tröttheten till helt utan förvarning och att stå upp blev nästintill ett omöjligt projekt.
De bestämde sig snabbt för att anta Sibyllans erbjudande om en nattplats i alla fall och de snubblade bort till de mjuka sovplatserna.
Julius hann inte ända fram utan snubblade ner i en kudde och började genast snarka högljutt. Tahu hann reflektera över det konstiga i att han blev så trött så snabbt men han kom inte långt i tankarna innan han nuddade kudden och föll i djup sömn.
Vad det omaka paret inte visste var att Sibyllan låtit strö ett pulver över deras gröt och det hade nu börjat verka....
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Medan våra vänner sover vidare kan ni passa på att kika in hos en kalenderflicka jag följt under många år och som tar vansinnigt vackra bilder.
 

Kommentarer

 • Katarina säger:

  Frågan är nu om Sibyllan är snäll haha. Kanske behövde de omaka paret sova.
  Tycker det ser julpyntat ut här. Vi har faktiskt inte så mycket uppe. Lite rött här och där. Blir nästan mindre för varje år. Det mesta samlar bara damm (är min åsikt). Men så måste man ju göra barnen glada (inkl man).
  Kramar

  Svar: Julkalendern har utvecklas till en riktigt rafflande historia och jag är lika nyfiken varje dag på hur det ska gå! :-)Vi har också mindre och mindre pynt, Vill ha väl valda och vackra istället för många.
  Lillian Christiansson

  2012-12-09 | 19:36:59
  Bloggadress: http://brakat.blogg.se/
 • william säger:

  vilken söt bild:3

  Svar: Tack! :-)
  Lillian Christiansson

  2012-12-10 | 16:44:24
  Bloggadress: http://canonguy.blogg.se
 • Katarina säger:

  Haha, så du spontankör lite beroende på vad de små liven hittar på alltså. Riktigt spännande!

  Svar: Haha, ja de är riktigt oberäkneliga de där! :-)
  Lillian Christiansson

  2012-12-10 | 19:42:30
  Bloggadress: http://brakat.blogg.se/

Kommentera inlägget här: