Lillians foto

En blogg full av bilder

4 december: Återvändsgränd

Kategori: Julkalendern 2012

 
 
Efter att ha sökt svaret på varför vi firar jul både länge och väl börjar en hemsk bild forma sig för våra vänner. Det är något som inte stämmer! Det visar sig att det är lätt att hitta recept på Lussekatter, dyra tomtekostymer och kampanjer "köp nu, betala i februari". Men när de kommer in på andra spår som handlar om ett litet barn, då är alla länkar borttagna och spåren leder in i tomma intet. Tahu och Julius som båda har näsa för mysterier börjar känna att de är något på spåret. Men hur får man mer information från en återvändsgränd?
 
Problemet kräver sin tankeverksamhet och båda lägger sina pannor i djupa koncentrerade veck för att komma på en lösning. Bäst som de sitter där och funderar för allt vad de är värda kommer en Hajdroid marscherande.
 
-Var hälsade! Har ni sett några hajjar det senaste?
 
Tahu som blir mycket irriterad över att bli avbruten i sina tankar är direkt beredd att gå till attack mot denna respektlösa inkräktare. Julius hinner dock stoppa honom och hälsar artigt på Hajdroiden.
 
-Hej på dig själv! Nä, havet är ju i alla fall styva två hundra meter härifrån så det är lite tunnt med hajjar just här.
-Vad har ni då?
-En massa problem som vi inte har några svar på än. Du springer inte runt med några lösningar antar jag?
-Inte jag men varför frågar ni inte den Allvetande Sibyllan? Hon sitter inne med många svar kan jag säga. Det hörs liksom på namnet...
-Var hittar vi henne?
-Hon är aldrig på samma plats så det är svårt att säga. Men hon brukar dras till jättarna. Hittar ni jättarna hittar ni henne.
 
Julius ser efter den märkliga lilla figuren när han ger sig av för att leta vidare efter hajar. Är det någon man kan lita på? Och kan han få med sig Tahu på den idén? Tahu var inte direkt vänligt sinnad mot droiden och Tahu är svår att prata omkull. Men det kanske är värt ett försök. Vad har de annars att gå på?
 

Kommentarer

 • Anneli - A'la Foto säger:

  Jag älskar din julkalender! Att du har en bildidé utöver att det är just en julkalender! Det ska bli väldigt roligt att följa!

  Jag tänker länka till dig om du vill och så kan du kanske länka till min om du vill.... Kan vara roligt att samla alla julkalendrar så folk kan titta runt!

  Hör av dig om du tycker det är en bra idé! :O))


  Svar: Tack, vad kul att du gillar den! Länka kan vi absolut göra. :-)
  Lillian Christiansson

  2012-12-05 | 02:39:19
  Bloggadress: http://alafoto.se/blogg
 • Katarina säger:

  Åh din underbara kalender! Och jag kan andas ut då Julius inte ser så levande ut som jag först trodde :P

  Svar: Haha! Det var väl tur det då! ;-)
  Lillian Christiansson

  2012-12-05 | 20:19:32
  Bloggadress: http://brakat.blogg.se/

Kommentera inlägget här: