Lillians foto

En blogg full av bilder

Vänskap

Kategori: Hästar

 
Xantippa och Lotta. Vänskap. Och vänskap går upp och ner. Rasar fram i kurvorna eller lättar lite lätt högst upp på krönen. Som att sitta i en vagn i den häftigaste berg- och dalbanan Liseberg skådat. Och precis så är livet. Ibland är det alldeles underbart. Solen lyser, ljumna fläktar smeker manen och stranden lockar till en befriande galopp i vattnet. Vägen hem går i sakta skritt och man bara sitter i sadeln, njuter och umgås ordlöst med sin vän.
 
 
Andra dagar är svåra och vänskapen sätts på prov. Man förstår inte, frustrationen river och man vet inte vad man ska ta sig till.
Men när allt kokas ner är man ändå bästa vänner, både de där härliga och svåra dagarna. För de svåra dagarna är svåra för att det finns så mycket känslor emellan. Det är så riktig vänskap fungerar. Känslorna tar plats och binder en samman i en virvlande dans genom livet tillsammans med bästa vännen.
När man då måste stanna upp, lätta på banden och se på medan vännen går iväg och stå ensam kvar. Det blir inte som förr.
Banden finns kvar men de har sträckts oändligt långt. Så långt att man är hänvisad till en haltande solodans med minnena. Och några bilder i handen.

Kommentarer

 • Katarina säger:

  vackert!
  Och så sant skrivet.
  Nu behöver jag rasta kameran igen. Den börjar nästan bli dammig. Har liksom fastnat i redigering.. Och jobb.

  Svar: Tack! Jag håller på att rasta min kamera så det bara visslar om det just nu! :-)
  Lillian Christiansson

  2014-11-15 | 23:16:33
  Bloggadress: http://katarinaratcliffe.se

Kommentera inlägget här: