Lillians foto

En blogg full av bilder

Vinter

Kategori: Djur

Bild tagen i somras när han ligger och solar sig

Du föddes hos oss för 9 ½ år sedan och har varit en del av vår familj sedan dess. Det var med tungt hjärta vi tog farväl av dig idag.

Vår vän

Kategori: Djur


Vinter

Vår goa vän Vinter behöver all hjälp och uppmuntrande tankar han kan få nu. Vi ska till veterinären imorgon men vi befarar att det tyvärr är något allvarligt. Just nu ligger han i vår säng och sover och vi går och klappar, pratar och myser med honom lite då och då och stoppar om honom så att han ska ha det så bra som möjligt.
Vi får be hans skyddsängel om hjälp så att han blir bra igen.

Smart

Kategori: Natur


Himlen speglar sig i isen

Ibland blixtrar jag till. Sådär så man blir lite stolt själv. Som igår till exempel när vovven och jag skulle ut på promenad. Då tänkte jag att jag hänger på mig min lilla Lumix om utifall att det skulle bli läge för att ta fina bilder. Och så kommer vi upp till Storklippan där man har utsikt över Nidingen, Fladen och ända ner till Varberg och får se detta!
Tack till mig själv för att jag blixtrade till just igår.

En portion sol

Kategori: Sanya


Njuter i fulla drag

Nyss hemkomna från en riktigt härlig promenad i solen. Ni ser ju själva hur härligt det var! :-)

På lördag

Kategori: Porträtt Barn


Ida

Bokningarna har trillat in till Barnfotodagen och det är verkligen jätteroligt. Ser så fram emot att plåta alla härliga barn på lördag! För er som inte bokat ännu finns det några tider kvar på eftermiddagen så skynda att boka innan de tar slut!

Bjuder in?

Kategori: Natur


Månen

Undrar om månen även i kväll visar sig och inbjuder till spontana fotoutflykter i trädgården? Jag håller i alla fall på att ladda kamerabatteriet, om utifall att. Så att man är beredd.

När?

Kategori: Natur


Mitt på dagen eller mitt i natten?

Det här är resultatet av min lilla fotoutflykt i trädgården hemma. Klockan var ca 23:30, det var -10 grader och jag stegade runt på gräsmattan med kamera och stativ. Man kan göra mycket roligt en stjärnklar natt!

Vassbilden

Kategori: Natur


Vass

Vilken härlig promenad vi fick idag, Sanya och jag! Behöver jag fylla på med extra energi en dag är det bara att ge sig ut med vovve och kamera så är biffen fixad, slår nog aldrig fel.

För er som följt bloggen ett tag eller tittat igenom kategorin Natur vet att jag är torsk på att plåta vass. Toktorsk. Men idag lyckades jag nog ta Vassbilden! Älskar fägerna och hur solen lyser igenom vippan. Men det syns bäst när den är större. Undra om man skulle beställa en fototapet till vardagsrummet kanske...?

Ha en go helg på er!

Slottstur

Kategori: Porträtt


Emma

Veckan har innehållit både toppar och dalar och det har varit lite slitigt så i helgen ska jag ta ledigt från allt det. Har bestämt att jag ska ut och gå en långpromenad med Sanya vid Tjolöholm. Hon fick inte följa med när jag plåtade Elin och Emma eftersom det var så kallt och det är ju inte bra för en liten vovve som sitter snällt och väntar på att matte plåtar! Hon får sin slottstur imorgon istället. ;-)

Ha en härlig helg allihop!

Havets blå färg

Kategori: Porträtt


Elin

De blå ögonen går inte av för hackor! Som att spegla sig i det klarblåa havet.

Hus

Kategori: Byggnader


Mellan husen

Idag har jag provat på en alldeles ny genre för mig vad gäller fotografering. Jag har plåtat hus både på korsen och tvären, ute och inne. Tur att jag har så snälla vänner som ställer upp och låter mig härja runt i huset med kameran! ;-)
Den här bilden kanske inte passar så bra för ändamålet jag fotograferade för men det blev en av mina favoriter från dagen.

Emma

Kategori: Porträtt


Emma

Idag blir det en bild på Emma från vår fotografering i helgen. Det blev många bra bilder från den fotograferingen också så ni lär få se mer.

Denna veckan har det varit mycket som hänt på fotofronten och det är jätteroligt! Bokningarna har börjat trilla in till min barnfotodag. Om du funderar på att anmäla dig, vänta inte för länge för tiderna börjar gå åt.
Fler specialpaket kommer för andra målgrupper så om barnfotodagen inte passade just dig är det bara att fortsätta titta in här för det kommer fler mumsiga tillfällen! ;-)

Systrar

Kategori: Porträtt


Elin och Emma

När jag fick upp denna bilden på skärmen sa det bara ping hos mig! Tycker den är så härlig och tjejerna ser så goa och omtänksamma ut. Det utstrålar syskonkärlek och samhörighet om dem tycker jag.

Hoppas ni får en trevlig Alla hjärtans dag och skänker era nära och kära lite extra omtanke idag!

Elin

Kategori: Porträtt


Elin

Nu är bilderna levererade till tjejerna jag fotograferade igår. Har svårt att vänta och nästan slänger mig på bilderna så fort jag kommer hem och sitter sedan och redigerar tills jag blir alldeles vimmelkantig! ;-) Men det är ju så roligt att se alla fina kort så det är värt det. Då får man pausa med att vingla bort till TV-soffan och titta på något annat emellan!

Sol i massor

Kategori: Havet


Frusen vik

Den här rekarturen var betydligt mer färgglad än den vi gjorde i början på veckan kan jag säga. Solen lös från en molnfri himmel och även om det blåste kallt var det härligt att få lite ljus. När jag kom hem två timmar senare kände jag mig helt mosig i ansiktet. Så där som det gör efter en hel dag ute på sommaren!

Strålande sol

Kategori: Porträtt


Emma och Elin

Vilket härligt väder vi haft idag! Strålande sol från en klarblå himmel. Men också vansinnigt kallt och svårt att hitta en bra plats att plåta på... Men dessa systrar trotsade minusgrader och bjöd på härliga leenden. Även om de säkert var glada över att få sätta sig i bilen och dra på värmen ordentligt efteråt! ;-)

Lansering av ett kanonerbjudande

Kategori: Erbjudanden

 

Idag har jag varit ute och spridit detta material för min kommande Barnfotodag. Jag kommer vara nere vid Lerkils badplats och kunna göra flera fotograferingar den dagen. Älskar ljuset nere vid havet och detta kommer bli kalasbra!

Ni är alla hjärtligt välkomna att kontakta mig för att boka en tid eller om ni har frågor. Och om ni inte bor i närheten kanske ni känner någon som gör det och som skulle vilja ta del av erbjudandet.

Ni får gärna låna bilden för att göra reklam för dagen. Meddela mig gärna om ni lånar den eftersom det blir lite lättare för mig att följa upp de olika insatserna om jag vet vilka det är! ;-)

 

Ha en underbar helg allihop!

Härlig fredag

Kategori: Porträtt


Regina

Äntligen fredag, bara en dag kvar till nästa fotografering! ;-) Och idag har jag fullt upp med att lansera ett erbjudande som kommer upp här senare under dagen så håll utkik!

Tyckte denna bilden passade bra idag då det på många håll i landet är snö som dominerar. Här hos oss är det tunnsått med den varan och det är vi tacksamma för. Är ju lite sugna på vår nu...

Rekartur

Kategori: Havet


Vy över badplats

Man kan inte precis säga att det var färgglatt och strålade sol när Sanya och jag var ute på vår rekartur i början på veckan. Men anledningen till att vi var ute var desto roligare. Vi var nämligen ute och rekade fotoplats för en idé jag fick för några dagar sedan. Mer om det kommer alldeles snart här på bloggen.

Ida # 2

Kategori: Porträtt Barn


Ida

Godmorgon på er mina vänner. Jag tycker vi börjar dagen med ett härligt leende och Ida hjälper oss på traven med detta! :-)

Linn # 2

Kategori: Porträtt Barn


Linn

Vi fick många fina bilder i helgen så jag bara plockar en i högen så här på kvällskvisten.

Ida

Kategori: Porträtt Barn


Ida

Godmorgon på er. En strålande sol tittar in genom fönstret och det tillsammans med att det inte är minusgrader gör att man får lite vårkänslor, härligt!
Denna fina morgon bjuder jag på en bild på Ida från helgens fotografering. Det har varit en ren fröjd att redigera bilderna på de här goa tjejerna och fler kommer på bloggen framöver.

Linn

Kategori: Porträtt Barn


Linn

Idag har jag jobbat med redigering av resten av bilderna jag tog i helgen. Det har varit en riktig må bra-dag att sitta och titta på dessa goa tjejer! Här är det Linn som får vara framför kameran medan syster Ida är uppe och leker bergsget i närheten.

Härligt!

Kategori: Porträtt Barn


Filurig

Vad härligt att sitta och jobba med ett stort leende i hela ansiktet. Vad annars kan man göra när man möts av sådana här härliga små tjejer?!

Fint besök och hoppetossor

Kategori: Natur


Orangeri

Har haft fint besök från Portugal av min mormor. Det är inte så ofta det händer eftersom det är många mil mellan oss så när det väl blir får man passa på. Och det har vi gjort, vi har haft fullt upp hela veckan!
Fotograferandet och bloggen har fått stryka lite på foten under tiden men det tar vi igen kommande vecka. Har en fotografering med två goa hoppetossor att blogga om och en massa idéer som trängs i huvudet som bara väntar på att få fritt spelrum. Så det är bara att hänga med!

Bröderna på bryggan

Kategori: Porträtt Barn


Bröder

En hälsning från sommaren med bryggor och solstänkta bad!

Liten fot

Kategori: Porträtt Minstingar


Storlek 12?

Ännu fler bilder på lillkusinen. Tycker det är så mysigt med små bebisfötter... Fastän de är så små är de förvånansvärt snabba och svåra att fånga på bild! ;-)

Lillkusinen

Kategori: Porträtt Minstingar


Lillkusinen

I helgen fick jag äntligen träffa den lilla tjejen. Då hade hon hunnit bli en vecka och två dagar. Nästan stora tjejen vid det här laget med andra ord!