Lillians foto

En blogg full av bilder

11 december: Manual någon?

Kategori: Julkalendern 2012

 
Först när de kom ut i skogen stannade Tahu så att Julius hann ikapp honom.
-Vad tog det åt dig egentligen?
-Elementen! Det är elementen vi ska fråga. Det var ju det hon sa!
-Jaaa...?
-Elementen som i det vi har runt oss: vatten, jord, luft... Är du med?
-OK, jag är med på vilka element du menar och visst, vi kan fråga dem. Men hur?? Man kilar väl inte bara fram till en tall och frågar: har du sett en vis gubbe springa runt här nyligen? Eller har jag missat något? Det är sannerligen inte vanligt att göra det där jag kommer ifrån!
- Nä, det är klart. Det här blir lite svårare. Men jag har ju kontakt med elden så det måste ju finnas något sätt att komma i kontakt med andra element också.
 
Tahu, som har lite större erfarenhet av sådant här, började gå av och ann medan han funderade. Julius kände sig till en början lite skeptisk till det hela men kunde inte låta bli att börja tänka på vad det skulle kunna finnas för sätt att få kontakt. Han bidrog så gott han kunde och föreslog att de skulle prova lite abrakadabra eller något i den stilen men Tahu var inte säker på att det skulle fungera.
Tänk om de bara hade kunnat få en manual eller något från Sibyllan. En bok kanske: "Kontaktskapande för nybörjade" hade passat jättebra.
Nu var de tvungna att komma på svaret själva och dessutom hade Allvetande Sibyllan gjort klart för dem att de inte fanns tid för att sitta och drälla vid några träd inte.
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: