Lillians foto

En blogg full av bilder

22 december: Det stora trädet

Kategori: Julkalendern 2012

 
Medan himlen la sig i mörker igen började våra vänner prata om vad som precis hade hänt. De var alla överens om att det på något sätt kändes ljusare och lättare i naturen. Som om en tung mörk mantel hade dragits bort. Men än hade de inte hittat barnet och även om det kändes som de var på rätt väg visste de inte vad nästa steg var.
Medan de stod där och pratade och funderade om vartannat rullade det in en dimma som svepte runt dem och med den kom en tydlig känsla av att någon var med dem. Med tanke på alla drömmar och annat konstigt de varit med om det senaste blev de inte så rädda som du och jag hade blivit. Uppdraget hade gett dem en rejäl dos med underligheter och de undrade mest vad detta kunde vara.
De behövde inte fundera länge för ur dimman, som svävande i luften, framträdde Allvetande Sibyllan och hon tittade rakt på dem.
 
-De fyra elementen eld, jord, vatten och luft är förenade med sin kunskap. De utsände tre vise är samlade och skall tillsammans med luftens konung finna barnet och föra hoppet och ljuset till jorden igen. Julius har lyckats med sitt uppdrag och fört samman dessa. Nu är det upp till dem att utföra sin del. Gå till det stora trädet och ni skall finna vad ni söker.
 

Kommentarer

 • alice säger:

  Tänkte tipsa om att imorgon kommer sista luckan i min adventskalender och priset kommer att vara en månads guld medlemskap på moderskeppet,va gärna med :)

  2012-12-23 | 10:13:22
  Bloggadress: http://ialicekamera.blogg.se
 • Katarina säger:

  Och hon är ju bara för underbart söt, Sibyllan :) Vilken fin bild på tjejen!
  Åh, vårat lilla monster... Tänk den dagen han kan ligga så där lugnt och rart och titta med stora hundögon på en.

  Svar: Hon är ju så himla vacker! :-) Och ibland gör hon som man ber henne. Den stora utmaningen var att få henne att ligga ner i köket när de träffade henne första gången. Då hade jag en massa ljus tända och det var lite trixigt eftersom hon inte fick vara i närheten av ett enda. Säkerheten först när det gäller vår goa tjej. :-)
  Lillian Christiansson

  2012-12-26 | 01:37:05
  Bloggadress: http://brakat.blogg.se/
 • Katarina säger:

  Haha, det dröjer innan vår odåga vill vara med på bild så där. Man får vara snabb. Han vill helst slicka upp linsen...

  Svar: Lite tålamod så funkar det rätt vad det är! :-)
  Lillian Christiansson

  2012-12-29 | 01:03:38
  Bloggadress: http://brakat.blogg.se/

Kommentera inlägget här: