Lillians foto

En blogg full av bilder

Smak av Marocko

Kategori: I köket

 
En riktigt god och härligt fräsch efterrätt från Marocko, apelsinernas land. Hittade den i Buffé och det blev genast en succé.
För 4 personer:
1 granatäpple
4 apelsiner
2 dl matyoghurt (10%)
1 dl hackade pistaschnötter (osaltade)
4 msk flytande honung
½ tsk malen kanel
 
1. Dela granatäpplet och pilla ut kärnorna.
2. Skala apelsinerna med kniv så att alla vita hinnor försvinner runt om. Skär i tunna skivor.
3. Varva apelsinskivor på ett fat. Toppa med granatäpple, yoghurt, nötter, honung och kanel
 

Kommentarer

  • Katarina säger:

    Fantastiskt!
    Vi körde ju bara äggvita och lite socker i vår, men det här känns syrligare och godare. Måste testa nästa gång. Det är ju så gott om man slipper allt sött.

    Svar: Den var jättegod!
    Lillian Christiansson

    2013-11-05 | 23:23:27
    Bloggadress: http://katarinaratcliffe.se/

Kommentera inlägget här: