Lillians foto

En blogg full av bilder

Sommarbris

Kategori: Natur

 
Med tanke på att vädret inte är det mest inspirerande den här tiden på året tycker jag vi gör en kovändning och låter bli att försöka ens en gång. Nåja, för idag i alla fall.
När jag plåtade denna bilden var det en en härlig sommarkväll och den ljumna sommarbrisen smekte över ängarna. Sanya och lillgrabben var med ute på promenaden och svalorna gjorde oss sällskap när de surfade fram över det svagt böljande fältet.
Sådant inspirerar i alla fall mig!
Men nu ska jag ta lite mer glögg och prova den nya pläden som ligger i soffan. Och drömma mig bort till varma solnedgångar och plask i vattenbrynet. Och flip floppar så klart! ;-)

En stor dag

Kategori: Porträtt

 
Idag är det ingen vanlig dag utan stora killens födelsedag! Tänk att vår lille kille har blivit så stor, när hände det egentligen? 17 år liksom, det är ju jättelängesedan han föddes. Själv har jag ju inte åldrats en dag, knepigt det där...
 

El maestro

Kategori: Porträtt

 
 
 
Bassisten i Destiny, Stefan Björnshög som firar 30 år med samma band. Slå det om ni kan! 
Jag fick äran att ta kort på dessa jubilarer som under det kommande året har lite happenings i rockärmen för att fira sin långa musikgärning. Man kan inte annat än lyfta på hatten för det och tacka för att man fick möjlighet att göra en så rolig plåtning!
Och till er som funderar på att ta bilder på bandet: hör av er, det var riktigt kul att ha rockfotograf-kepsen på sig!
 
 
 
 
 

The guitar player

Kategori: Porträtt

 
 
 
Gitarristen i Destiny sedan flera år, Michael Åberg.
Ser på hemsidan att hans favoritfilm är en av mina också. Tillsammans med Femte elementet. Fullkomligt älskar rockoperan som sjungs av Plavalaguna i filmen. Någon som har tips om ett sådant band?

New singer in the band

Kategori: Porträtt


 
 
 
Destinys nya sångare Jonas Heidgert. Läs mer om honom på hemsidan!
 
 
 
 
 

Destiny

Kategori: Porträtt

 
Då var deras nya hemsida lanserad och med den även en och annan bild.
 
 

Jämna ut det gråa

Kategori: Natur

 
Jag tycker vi poppar till den här dagen lite. Det är alldeles för grått, kallt och blåsigt. Det är inte alls trevlig att skrutta runt i flipp floppar ute nu. Skulle tvärtom behövt en mössa på morgonpromenaden med vovvarna.
Jag vill ha ljumma sommarbriser, plask med tårna i vattenbrynet och kunna känna doften av syrén på joggingturen.
Skulle funka med hundkex också.
Kan vi hoppa över det här höst-och-vintertjafset tro, skulle det kosta extra?

Det här med hus

Kategori: Byggnader

 
Jag kan gå runt och titta på hus i långa stunder. Bästa är ju om man har med sig kameran så man kan ta kort på dem. En del ställen som Gullholmen eller Båstad är riktiga guldställen om man är lagd åt husbeundrarhållet. Som ett Mecka man kan vandra runt i och bara beundra och inspireras av. Kanske följer en idé med hem och hittar sig in i det egna huset på ett eller annat sätt.
Där man minst anar det kan det dyka upp vackra hus som tåls att beundra. Som här till exempel. Tittar man bakom sig har man Göteborgs hamn som inte alltid ser på pittoresk ut med sina oljecisterner. Och tittar man åt vänster om huset har man stora leden och en Shell-tapp.
Men inklämd mitt emellan detta ligger ett kvarter som är en riktig pärla. Här var vi i onsdags och plåtade. Hade velat visa alla bilderna med en gång men måste invänta pressreleasen som blivit fördröjd.
Men så länge kan vi ju spana på hus ihop!

Funderingar

Kategori: Byggnader

 
Förberedelserna är i full gång och planer smids så gnistorna yr.
Leta inspirationsbilder eller ta helt från den egna kreativiteten? Köra fegvägen och göra som andra gjort innan eller fånga upp de bilder som virvlar runt i fantasin?
Jo, så får det nog bli, stå på egna ben och lita på den egna skaparkraften.
Resultatet får ni se till helgen...

The father in the house

Kategori: Porträtt

 
Som sig bör har fadern i huset firats idag. Den här bilden kan inte jag ta åt mig äran för, den har BästaKatarina tagit när hon var och hälsade på oss i oktober. Det är en av få bilder som han är riktigt nöjd med och jag förstår vad han menar. Mer bilder på rockfarsan som är riktigt bra finns på Katarinas blogg här och här så det är bara att kika in!

 
 

Fasad

Kategori: Byggnader

 
Det är lite ont om sådana här fasader hemma på min gata men det har varit en bild jag velat ta länge. Modern fasad med spännande material och linjer som blir lite abstrakt om man går nära.
Tillfället har inte dykt upp och det har hela tiden kommit annat i vägen. Regn, renovering, vardagen, mörka kvällar, ja ni  förstår ju själva. Men idag när jag var ute på en rekartur efter något helt annat så stod det där helt plötsligt.
Det är bara att tacka för tillfället och knäppa!

Hej världen!

Kategori: Allmänt

 
Och hej bloggen! Jag har inte flyttat till Alaska utan internet utan bara... ja ni ser på bilden.
Förra veckan bestämde vi oss nämligen lite hastigt och lustigt för att göra om i det stora kombinerade vardags-/matsalsrummet. Vi har pratat om det i flera år men dragit oss för det eftersom det är så stort och innebär mycket stök och jobb. Men i förra veckan slog vi till.
Och när vi ändå håller på att stöka, varför nöja sig med att bara slipa och måla väggar och tak? Vi kör väl på och slipar och behandlar golvet när vi ändå håller på. Fotöljen står ju redan inne på toa och soffan på altanen. Bara för att nämna några exempel.
 
Vitt och ljust och fint och fräscht blir det men oj vad jag börjar bli trött! Har en massa grus i ögonen men innan jag stämmer träff med kudden måste jag såpa en gång till... gäsp!

Lärdom

Kategori: Djur

 
Att ge sig på något i sin egen storlek är inget som Sherita jobbar med. Det är för begränsande.
Tror vi kan ta lärdom av henne lite till mans och tänka utanför lådan oftare. Verkar det vara en kul pinne, ta den helt enkelt!
 

Riktigt roligt uppdrag!

Kategori: Porträtt

 
I somras fick jag ett riktigt roligt uppdrag från en god vän. Vi skulle plåta tolv bilder till en kalender.
Hennes idé men hon avslöjade att hon hade missat den lilla detaljen i planeringen att hon inte känner sig så bekväm framför kameran och gruvade sig lite när det började bli dags.
Att stå framför min kamera visade det sig inte var några problem alls. Vi hade ett par riktigt roliga sommarkvällar och kalendern blev superbra!
Men det blev långt fler än tolv bra bilder och det var riktigt svårt att välja. :-) Men detta är en av mina favoriter!