Lillians foto

En blogg full av bilder

Bris

Kategori: Havet

 
Ljumma vindar som lekfullt tar tag i håret och rufsar. Varm gul sol som sakta går ner vid horisonten. En picknick och funderingar kring livet. Sitta på bergshällen och bara vara i nuet. Och flip flopar så klart för de hör sommaren till.
 
Och en halvklassiker.
Japp, den är gjord och en vacker dag ska jag berätta om den.
 

Five minutes of fame

Kategori: Djur

 
Den här häftiga noshörningen möter mig i foajén på Park Elite hotell när jag släntrar in där för att möta upp vänner och ladda infor Midnattsloppet. En bild var självklar, inte ofta man får en sådan chans liksom!
 
Idag i bilen på väg hem från jobbet pratar de om en välgörenhetsgala som ska hållas i Göteborg där syftet bland annat är att samla in pengar för att rädda noshörningarna som dödas på löpande band för sina horns skull. I studion har de hört att det finns flera noshörningar utplacerade i Göteborg. Dittills hade de bara fått reda på en och de bad då lyssnarna om hjälp med att hitta fler.
Jag vet en!
Eftersom jag inte vill vara med i radio är jag så listig att jag ringer in när de spelar musik. Berättar om den fräcka noshörningen i foajén och de ber mig lägga upp bilden på deras sida. Inga problem!
När jag hämtat sonen berättar jag att jag bidragit i noshörningsjakten och säger att vi ska lyssna ifall de berättar att de hittat en till norhörning. Sedan börjar de prata om att de bara vet var en noshörning finns och ber om hjälp med att hitta fler. Ljuger de mitt på blanka dan?
 
Så får de ett samtal. Och jag inser... att jag blivit överlistad.

Äppel päppel

Kategori: Natur

 
Att börja dagen i en solvarm skog med bästa kompisarna lägger liksom ribban lite högre än en sketen tisdag i november. Att ta omvägen förbi lite arbete ute i sommarvärmen för att sedan kröna det hela med äppelpaj och en omgång äppelsaft med vanilj gör ju inte att ribban darrar precis.
Om nu inte det skulle räcka kan jag bara skjuta in att jag har haft mina flip flopar på mig idag.
Say no more.

Present

Kategori: Natur

 
 
 
 
Plötsligt händer det som de säger....
Och jag får ett telezoom, som jag har längtat! När jag hade min D90 var det zoomen jag använde mest, gillar att komma nära helt enkelt. Utan att sitta i näsan på folk.
Sedan jag köpte min D800 har jag bara haft ett 50mm. Helt underbart och levererar superfina bilder men det har ändå varit något som saknats mig.
Idag var det dags att gå ut och testa, hann ju inte riktigt med det igår. Eftersom SMHI hade utfärdat klass 1 varning för häftigt regn och gud vet allt var det bara att älga ut och köra lite kvalitetstid i naturen innan himlen öppnade sig.
Med en kopp te och lite halvblöta kläder har jag sedan suttit och studerat resultatet i detalj. Och jo, jag är nöjd!
Nu är jag hemma igen.