Lillians foto

En blogg full av bilder

Stort grattis!

Kategori: Porträtt

 
Idag har vi firat stora killen som fyller 18 år! Oj, vilka stora killar man har... Helt otroligt!
Har ni tänkt på det? Barnen växer och blir stora och själv blir man inte en dag äldre. Man är lika pigg och på hugget som alltid. Konstigt det där.
Antingen är det en gåta som stora vetenskapsmän inte vågat närma sig för att finna en lösning då de direkt känner att det kommer bli en svår nöt att knäcka. Eller så behöver man revidera sin egen bild.
Skulle tro att det är det första alternativet.
 

Lagring i arkivet

Kategori: Porträtt Barn

 
Lite då och då laddar man ner bilder från kameran och när man tittar på dem ser man att ja, det var en riktigt vacker bild men den kommer inte till sin rätt så som den ser ut nu, pga av olika orsaker. Då får de ligga till sig lite, precis som fina viner. Men rätt som det är kommer man på precis hur man kan göra. Och så gör man så och ser att, precis, det var rätt tänkt.
Det här är en sådan bild. Jag tycker om uttrycket lillgrabben har men bilden i övrigt var inte riktigt så som jag ville ha den.
Men nu är den det.
 

Båtar och havet

Kategori: Havet

 
 
 
Båtar, båtar och båtar. Och havet.. Att bo nära havet gör att man saknar det när man är långt ifrån. Att åka inåt landet och veta att havet inte finns i närheten väcker en längtan som inte stillas förrän man kan se det igen. En rastlöshet som inte lämnar ro.
Så är det för mig.
 

Eftertänksam

Kategori: Porträtt Barn

 
En riktig favoritbild. Men på det sätt den var tagen kom den inte till sin rätt, det såg jag direkt. Därför har den fått ligga till sig ett tag. Idag var den dock helt rätt för den redigering jag skulle prova, då insåg jag att det var det här den hade väntat på. Nu kommer allvaret, eftertänksamheten och den helt oförställda minen fram. Inget fokus på kameran här inte. Det är då det blir bäst.
 

Lite mys

Kategori: Porträtt

 
"Nu såhär mellan tagningarna kanske man skulle passa på att gosa lite med modellen. Hon vill säkert ha lite pussar i örat, det är mysigt... Eller varför mellan tagningar? Det är väl bara att köra på...?"
 

Inspirationsflow

Kategori: Porträtt

 
Nä, jag tänker inte be om ursäkt. Vi bara kör och låtsas som om inget har hänt. Som om det inte varit galet tyst här inne ett tag nu.
Sedan sist har en trötthet värdig en sengångare haft mig i sitt grepp. Orkat jobba, komma hem och titta rakt fram. Och gå och lägga mig. Har lyckats få in några träningspass faktiskt men det var nog mer tur än skicklighet.
Redigeringskunskaperna har nått nya höjder efter lite slit och idogt arbete. Det gjorde att jag blev sugen på att ta fram bilderna från denna fotografering igen. Det var nog såhär jag tänkte mig när jag plåtade dem, för ungefär ett decennium sedan, och det är riktigt kul att de äntligen får komma till sin rätt.
Med sengångartröttheten som ständig följeslagare kan man lätt tro att jag varit helt inspirationslös. Det hade i alla fall jag förväntat mig. Men icke! Jag har så många idéer på roliga fotograferingar och fotoprojekt, fräcka smycken och målningar att jag nästan blir vimmelkantig. Jag vet, hur tokigt och ologiskt som helst!
Men det är bara att tacka och ta emot och köra på så länge man är inne i ett flow.
Denna veckan har jag till exempel smugit igång ett fotoprojekt lite smått. Och designat lite fina saker.
Håll koll på en blogg nära dig så får du snart se.
 

Inspiration

Kategori: Personligt

 
När jag känner mig lite tömd på inspiration har jag ett perfekt botemedel. Då sätter jag mig och tittar på denna och njuter av allt det vackra som strömmar mot mig. Efter de dryga fem minuterna är jag full av inspiration och har flera idéer till fotograferingar jag vill göra.
Det kan ju passa bra såhär i ett gråtrist november.
 

Smak av Marocko

Kategori: I köket

 
En riktigt god och härligt fräsch efterrätt från Marocko, apelsinernas land. Hittade den i Buffé och det blev genast en succé.
För 4 personer:
1 granatäpple
4 apelsiner
2 dl matyoghurt (10%)
1 dl hackade pistaschnötter (osaltade)
4 msk flytande honung
½ tsk malen kanel
 
1. Dela granatäpplet och pilla ut kärnorna.
2. Skala apelsinerna med kniv så att alla vita hinnor försvinner runt om. Skär i tunna skivor.
3. Varva apelsinskivor på ett fat. Toppa med granatäpple, yoghurt, nötter, honung och kanel
 

Stark

Kategori: Tävlingar

Krånglande vad och lite annat smått och gott hade gjort att jag inte fått till den förberedelse jag behövde och för en gångs skull hade jag tackat nej till en utmaning. Istället stod jag på åskådarplats, vilket kändes lite konstigt måste jag säga. Rent spontant känner jag att jag nog inte kommer göra det så många gånger, roligare då att vara med och känna den glädjen som sköljer över en när man klarat en utmaning, den är svårslagen!
 
 
Hur som helst hade syrran, tillika PT för Team äLLen, fått startplatsen i födelsedagspresent och hon skulle springa. Uppladdningen var inte den bästa med ryggskott som uppvärmning som gjorde att löpning inte var ett alternativ under ett par veckor. Någon enstaka mil hade blivit sprungen sedan slutet på augusti och ska man ge sig på 19 km terräng vill man gärna ha lite mer i benen innan. Men, vad göra? Bara att spotta sig i tassen och hugga i.
 
 
Vädret till ära hade jag tänkt vara lite bekväm och komma när hon skulle gå i mål. "Jag klarar det nog under två timmar". Jo, eller hur... Bäst att vara på plats efter 1. 20 tänkte jag. Och det var väl tur. Kameran var inställd och hängde beredd runt halsen, och där var hon! Syrran sprang i mål på 1.35.18. Liiite under två timmar med andra ord. Det var ingen picknick som ni ser men hon kände sig förvånansvärt stark ( ja alltså, hon var förvånad) och var såklart mycket nöjd med tiden.
 
 
Att dra runt 19 terrängkilometer på den tiden är riktigt bra.
Att inte få till förberedelsen som man vill är inte kul. Men vad gör ett par veckor när man förberett sig i ett par år? Därför var jag helt övertygad om att hon skulle göra en skapligt bra tid ändå. Nu var den ju långt mer än bara skaplig som sagt.
Att jag inte har den sträckan i benen till vardags och fegade ur är en sak. Men jag kan vilken dag som helst köra milen, just för att jag har en ganska bra och förberedd fysik som grund. Men syrran, hon ligger på ett annat plan till vardags...
 
 
På lite stappliga ben sattes kursen mot dusch och pizza och det hela kröntes med bio med det klassiska temat det goda mot det onda, världen blir räddad och en massa action under tiden.
 
 
Nämnde jag att hon är Team äLLens PT också förresten...?
 

Fipplar vidare

Kategori: Sport

 
Jodå, visst gör jag det. Även om det kändes lite småmesigt att fippla runt i backarna i skogen för en vecka sedan men den träningen visste var den satt. I skinkorna! Hade träningsvärk i tre dagar efteråt och tillbringade helgen med att vagga fram som en gammal tant. Gött!
Idag var det dags igen. Idag skulle det bli lite längre till på köpet. Jag hade dessutom läst i min eminenta lånade bok att man kunde hitta på lite jävelskap nedför också och det är ju altid kul. För det är ju så att finns det en uppförsbacke finns det också en nedförsbacke. Även om man inte tror det när man är ute och sliter på ett lopp och uppförsbackarna duggar tätt.
 
Tipset är att springa nedför i en backe i ihopkrupen ställning. Tänkt dig äggställning med skidor utför i en faslig fart. Fast du har inga skidor.
Tipset fanns under rubriken "överkurs". Jag tror att mina lår håller med just nu. Antingen var det älgkliven i backarna som t.o.m. lämnade vita madamen bakom sig, eller så var det äggställningen.
Hur som helst känner jag att det är gott att jag inte ska springa 19 km imorgon. Jag ska jobba med att heja, käka pizza och kolla film.
Låter som tillräckliga utmaningar för dagen.
 
Linjen? Nä, för plant underlag, jag jobbar inte med sådant. Mera backar är melodin.