Lillians foto

En blogg full av bilder

Stranden

Kategori: Porträtt


Josefine

Här är en annan bild från plåtningen med Josefine som är en favorit hos mig.

Kvällen

Kategori: Natur


Kvällshimmel

Vad gör man när det kliar i avtryckarfingret, dagen har varit grå och inte inbjudit till fotografering men kliet bara blir värre och värre? Jo, man ger sig ut med pannlampa, kamera, stativ och vovve.
Den här bilden är resultatet av en exponering på hela 30 sekunder så stativ är en nödvändighet. Tillsammans med varma kläder och hundgodis! ;-)

En annan vinterdag

Kategori: Porträtt


Regina

En lasagne i ugnen och duktighetskvoten nästan fylld. Om man skulle ta och sätta sig framför datorn och pula med sina bilder tro...
Här är ännu en bild från förra helgens plåtning med Regina. Skulle nog kunna underhålla er en hel vecka med bilder från den plåtningen.

Ändrade planer

Kategori: Natur


Vinterland

På schemat idag stod bebisvisit men det blev istället utbytt till matförgiftning med tillhörande aktiviteter. Grabben ifråga är på bättringsvägen och sitter och spelar dator. Vad göra för en överbliven mamma? Tvätta, dammsuga och baka en kaka kanske. Inte riktigt samma nivå på rolighetstoppen men ändå...

Vackra Josefine

Kategori: Porträtt


Josefine

Det är riktigt roligt att sitta och gå igenom arkivet så här en fredagskväll. Hittar flera bilder som är jättefina!
Denna tog vi förra hösten nere vid stranden. Det är så vackert ljus där nere och färgerna stämde så bra med Josefines färger. Och hon gör sig väldigt bra på bild tycker jag!

Badare

Kategori: Havet


Fotavtryck

Tänk när det ser ut såhär på bryggan. Utan att någon har riskerat förfrysningsskador på kuppen.

Sommarhimmel

Kategori: Natur


Sommarkväll

Vi avslutar denna sommarkavalkad med en färgrik kvällshimmel från i somras. Hoppas ni känt lite sommarvärme genom bilderna under dagen, det har jag gjort när jag suttit och tittat på bilderna.
Måste nog ta många bilder i sommar så jag klarar mig hela nästa vinter. ;-)

God natt och sov så gott!

Solbadare

Kategori: Djur


Solkatt

Vi kör sommartemat ända in i kaklet tycker jag. Ska man ha en sommarkavalkad så ska man.

Här är en riktig solbadare. Kan tillägga att ingenting är arrangerat i bilden. Pissen ligger så och solar, helt på egen hand. Jag har bara plåtat honom i smyg. En papparazzi-bild med andra ord! ;-)

Ut på havet

Kategori: Havet


Vikingaskepp

Det är aldrig fel att ge sig ut på havet som lockar med förföriskt glitter och ljumma brisar en solig sommardag.

Softa på altanen

Kategori: Porträtt Barn


Eftermiddagssol

Vi kör vidare på sommartemat med denna bild. Man kan riktigt känna lukten av sommar och känna hur det känns när solen värmer huden. Härligt...

Sommardag

Kategori: Personligt

-" Jösses, hur gör han...?"

En typisk sommardag. Det är jättevarm men vi väljer att inte gå ner till havet. Då får man fixa svalkan på annat sätt.
Gillar den här bilden. Hur han ligger i luften och liksom svävar och att Sanya finns med längst ner och tittar på honom!

Våga vägra vintern

Kategori: Produktfoto


Sommardricka

Idag hade jag tänkt mig att vi kör en sommarkavalkad! Med förvisso sol utanför fönstret men också -11, is och snö kände jag att jag behövde lite sommar och värme. Så vi kör på det hela dagen. Inte en snöflinga så långt ögat kan se. Bara sol och värme!
Hoppas bilderna kan värma er litegrann mina kära läsare.

Rosa

Kategori: Porträtt


Regina

Den här bilden på Regina blev bra häftig tycker jag. Snacka om direktkontakt! Mössan och halsduken ramar in hennes ansikte fint och lyfter fram hennes vackra färger.

Nu ska jag ta mina lite mindre häftiga knän och linka bort till soffan.

Kallt och vackert

Kategori: Sanya


Sanya

Kallt som sjutton men vackert är det idag när solen lyser. Sjuklingen vågade sig ut på en lite längre promenad idag utmed klipporna. Tilltaget belönades med att jag halkade och kraschade båda knäna i berget. Yes!
På bilden har ni en som inte kraschar in i några berg i alla fall. Åker en tass iväg har hon ju tre kvar att stödja med! Fusk.

Tillplattad

Kategori: PersonligtGaahh, vad jobbigt det är att vara sjuk! Känns som jag blivit överkörd av tåget och har ont överallt: halsen, benet, huvudet, nacken, you name it. On top on all jävlighet har jag fått Hostan från Satan själv som gör att jag slipper sova om nätterna, är ödmjukheten själv inför att huvudet sitter kvar efter en hostattack och kräks när jag är ute med vovven. Najs...

Jag går och drar något gammalt över mig.

Regina

Kategori: Porträtt


Regina

Har suttit större delen av dagen med bilderna från plåtningen idag. Har inte orkat göra något annat eftersom jag inte mår bra men å andra sidan har det passat alldeles förträffligt!
Denna gången bjuder jag er på en av mina favoriter från idag. Hoppas ni gillar den! :-)

Dagens plåtning

Kategori: Porträtt


Regina

Jag sitter och tittar igenom bilderna från dagens plåtning med Regina. Vi fick många bra bilder så jag har att göra men här kommer ett litet smakprov för er medan jag redigerar resten.

Vackert ljus

Kategori: Sanya

Sanya

Härom dagen var det så himla fint ljus så jag drog med mig vår lilla fröken upp på vårt berg och fick henne att sitta på berget, tro det eller ej!
När jag får fina bilder på henne är det mer slump än skicklighet då hon inte har för vana att sitta vackert just där man ber henne utan hellre vill gå fram till matte och sitta brevid. Eller slicka i ansiktet. Eller göra något annat spännande. Men nu blev hon kvar efter att ha fått en massa godisar och matte tog tacksamt emot och kravlade runt på berget och plåtade för glatta livet!

Nu ska jag bädda ner mig i soffan och på sin höjd titta på en film. Kan tänka mig att äta lite snacks också. Är riktigt krasslig och har ont överallt så det är väl den form av aktivitet jag klarar av just nu...

Liten tjej

Kategori: Porträtt Minstingar


Liten fot

Idag började jag dagen med att bli faster till en liten tjej. Grattis till två stolta men trötta föräldrar!

Krossade drömmar

Kategori: Natur


Havsvy


-" Jag är typ den mest oseriösa i hela klassen."

Jaha, det sket sig med den ungen också... Kunde inte hans mamma fått drömma lite till?

Straggler

Kategori: Lego

At the kitchen fan

-"Didn't you go to the attic with the others?"
-"Nope!"

Molnen ligger på marken

Kategori: Lego

Bionicle filosoferar

- "Kolla, jag kan nästan skära i dem...!"

Jessica

Kategori: Porträtt Gravid


Jessica och vackra magen

Håll i er nu för här ska skrytas!
Denna bilden är min absoluta favorit och jag blir så glad varenda gång jag tittar på den. Är jättenöjd med hur vi fick till det. Tänk vad man kan åstadkomma en sketen gråtrist söndag i januari.

Hoppas ni gillar den för det gör jag! :-)

Vår i luften

Kategori: Produktfoto


Idag är det nästan lite vår i luften! Solen skiner, fåglarna sjunger och på vägarna börjar isen smälta. Äntligen!
Vi får känna mer på det senare idag när Sanya och jag ska göra stoora staden. Lantisar som vi behöver in och träna på att mingla inne i storstaden emellanåt. Umgås med blåljus, spårvagnar och tusen människor som alla springer åt olika håll.

Julte

Kategori: Produktfoto


Julte

I julklapp av mina killar fick jag julte. Riktigt go julrooibos som smakar alldeles förträffligt. Nu är jag inte en stor tedrickare utan tar kanske en mugg om dagen, om jag ligger i. Så nu får jag ligga i som sjutton för att denna påsen inte ska bli gammal och räcka ända till midsommar.
Således go´vänner, jag är lite upptagen nu. Måste dricka te...

Mör

Kategori: Sport


Taekwon-Do

Mör som en välhängd gnu sitter jag här efter ett stenhårt Taekwon-Do-pass. Ska när som helst in i duschen. Ska bara få pulsen under nivån för hjärtattackvarning. Och få musklerna att sluta krampa.
När som helst denna veckan alltså...

Giv akt

Kategori: Sanya

Uppmärksamheten själv

Varje gång julskinkan kommit fram på bänken i köket har en viss fröken suttit i giv akt och lagt sig till med sitt allra sötaste ansiktsutryck. Men flockmedlemmarna har stått emot ståndaktigt och hon har inte fått en endaste bit... Not.

Ny vecka

Kategori: Natur

Frökapsel

Vi tar väl och kickar igång veckan med en bild utan en enda snöflinga tycker jag. Passar mitt humör alldeles ypperligt. Har till och med bestämt mig för att inte ens ta med mig kameran ut på promenaden idag i ren protest.

Gravid

Kategori: Porträtt Gravid

Blivande kusinen

Idag har jag varit och tagit kort på en vacker mage där killarnas kusin ligger. Se och njut...

Blicken

Kategori: Porträtt Barn

Nathalie

Nu har det varit snö på bloggen så det räcker för ett tag! Och med tanke på hur det ser ut ute nu får man titta i arkivet för att hitta något annat än snöbilder så det var precis vad jag gjorde.

Den här är en av mina favoriter på Nathalie. Tycker om intensiteten i blicken, kanske döljer det sig lite bus där bakom!

Om spenat

Kategori: Lego

Nya upptäckter

-"Vad är det här, "Extrem överlevnad" eller??"

Julen dansar ut

Kategori: Lego


Nedpackning av julsaker

-" Men skärp er nu, det är ju inte första året för er! Ni vet ju att det ingår i tomtegigget att packas ner efter jul. Och ni har ändå fått en extra dag."

En fotobok

Kategori: Tävlingar


En fotobok skulle sitta fint

Linafoto har en tävling där man kan vinna en fotobok från Jalbum.net.
Det skulle sitta fint att vinna en sådan. Matronan i huset har stora planer på att göra en där hon samlar alla sina bästa bilder och kan visa för intresserade.
Jag är inte ett dugg intresserad av en sådan bok. Jag gillar mest svärd och yxor med attityd. Men om hon vinner kan hon lägga de pengarna på en helkroppsmassage till mig istället. Känner mig lite stel i lederna så här års...

Vägen ner till havet

Kategori: Natur

Havet

En bild till från vår promenad igår ute i snölandskapet. Man får passa på att njuta nu för till helgen ska det tydligen spöregna säger de som vet.

Dimmigt

Kategori: Lego

På promenaden idag

-"Jösses vilken dålig sikt! Det blir svårt att se Kalvö idag..."

Sovande i skogen

Kategori: Porträtt


Sover

Nu tror jag bestämt det är dags att sova. Så man är pigg imorgon och har energi till alla stordåd som ska utföras.

Snöat

Kategori: Natur

Nysnö

Inatt snöade det och allt var täckt av snö i morse. Det är väldigt vackert med snö. När man slipper köra av vägen, skotta i två timmar eller bli mulad.

Low season

Kategori: Natur

Kvarglömd båt

Samtal

Kategori: Lego

Utvecklande samtal

-" I'll cut you in slices if you do it again!"

Mindre bra skoldag...

Kategori: Lego

Misslyckad undervisning

-"Nej, inte igen!!! Sluta äta upp mina elever!!"

Skolstart

Kategori: Lego


Enskild undervisning

-"Det är viktigt att du inte känner fruktan när du står inför besten."

Jefla tråkväder

Kategori: Lego

Bionicle tittar ut på det tråkiga vädret

Fridfullt

Kategori: Natur


Måne

En vacker kväll som kommer följas av en dag med riktiga tokigheter vädermässigt. Säger de som vet. Vi kan ju hoppas att de har fel...

Insnöade

Kategori: Natur


Cykelhjul


Både igår och idag har vi fått mycket snö här på västkusten. Det har gett oss tillfället att träna ryggmuskler och armmuskler och lite andra finurliga muskler som man kanske inte trodde att man hade...

Snö

Kategori: Natur


Skogen

En bild från en skogspromenad vi tog förra gången det hade snöat mycket. Får se om vi kan ta oss ut i skogen imorgon och ta några bilder. Sanya blir nog gladare för den fotograferingen än den vi gjorde nu ikväll när det snöade och blåste. Hon satt fint brevid mig när jag plåtade men när jag började packa ihop tog hon tätet och sprang hem! :-)

Mys

Kategori: Produktfoto


Ljuslykta

Nu lite kvällsmys med tända ljus, en kopp julte, feecetröja och en bra film. Är frusen som sjutton nu för tiden.

Följeslagare

Kategori: Sanya


Sanya

En bild på min ständiga följeslagare på mina fotopromenader som aldrig tröttnar på att följa med ut med kameran! När matte stannar stannar hon också och väntar tålmodigt tills fotograferandet är avklarat. Gnäller aldrig på att matte stannar titt som tätt och försvinner in i skogen! :-)

Första fotopromenaden med den blåa

Kategori: Natur

Panasonic Lumix G2

Första fotopromenaden med Lumix:en tog vi hemmavid, bara för att testa den.

Nytt år nya möjligheter

Kategori: Porträtt Minstingar


Händer

Fyrverkerier

Kategori: Allmänt


Nattens skörd

Tänk om man kunde rigga upp kameran på berget, ställa in skärpan och vinkel och lysa med den lilla lampan som man kom ihåg att ta med sig och titta så man ställt in för fjärrutlösaren. Och sedan bara kunde vänta tills raketerna flög rätt in i sökaren och sedan kunde trycka av bild efter bild. Efter det kunde man gå hem och välja och vraka bland alla färgglada fullträffar.

Så ska det bli i mitt nästa liv.