Lillians foto

En blogg full av bilder

Stängt

Kategori: Byggnader

 
Jag är och konferensar mig lite så ni får klara er själva en stund. Här är det stängt i säkert ett par timmar till i alla fall. Skulle jag tippa på men vad vet jag.
Vi syns snart hur som helst!
 

Vinklar

Kategori: Things and stuff

 
Rätt var det är, när man minst anar det, så dyker det upp en spännande bild. Jag tycker om att flörta lite med det abstrakta som ni kanske vet och här fick jag mitt lystmäte när jag provade ett telezoom, intet ont anandes.
 

Midnattsloppet 2013

Kategori: Tävlingar

 
Jodå, visst sprang vi Midnattsloppet i lördags. Referatet har låtit vänta på sig men nu mina vänner, nu kommer det.
Såhär i efterhand inser jag att jag laddade ganska bra hela veckan innan. Egentligen inte medvetet utan jag åt lite bättre och nyttigare av andra orsaker men jag tror att bonusen blev ett kalaslopp och det tackar man ju för! Speciellt efter den här sommaren som kännetecknas av mediokra lopp när bottenrekordet slogs gång på gång.
 
För det första var det lite ovant att inte springa i 25 grader och strålande sol. Här pratar vi 15 behagliga grader och naturligtvis ganska sent på kvällen, hörs ju liksom på namnet.
Första kilometern var långsam och vi sprang som ett knippe välorganiserade sillar, stundom i kompakt mörker. En ny erfarenhet men man kan ju inte gå där och strosa så när det blev lite luftigare drog jag på. Kände snabbt att kroppen svarade och var stark vilket var en underbar känsla! Kilometrarna passerade och känslan av att vara stark som en björn höll i sig, kilometer efter kilometer.
Hade ju läst på i tidningen och sett att det skulle komma en backe som heter duga vid ca 7 km. När den så kom kände jag att äntligen ska jag få ta mig ann den här satansbacken som alla darrat inför och lämnat goda råd om hur man klarar. Jag tog det lugnt eftersom min strategi var att orka hela vägen och istället utnyttja nedförsbackarna för att få upp farten. 
Väl uppe med utsikt över hela staden kände jag mig full av energi och spurtade ner. Nåja, så mycket som det tilläts av de nötter som inte förstod att vi skulle vara snabba som blixten i vänsterfältet och småsprang lite lätt där. Slutade med att jag körde över i högerfilen och nästan drog med mig ett par åskådare på vägen ner.
 
Backen vid Vegagatan var då lite mumsigare. Benen hade avverkat ca 9 km och även om det fortfarande kändes bra började det kännas att det var i slutet på loppet. Men känslan när jag såg målet med alla blinkande lampor var underbar. En lång härlig och kolsvart raksträcka låg mellan mig och det blinkande målet och jag gav järnet. Som vanligt på upploppet. Men det trevliga denna gången var att jag inte höll på att kräkas efter mållinjen.

RunKeeper-tanten visade på 10 km och 390 meter. Det förklarade att jag hade en bra kilometertid men slutade på 1.00.22. Målet var att komma under timmen och det hade jag gjort om det varit 10 km.
Målet var också att det skulle kännas bra och det gjorde det! Hela vägen.
 
Sammanfattningsvis ett kalaslopp!
 

Träffsäkert

Kategori: Vovvarna

 
Inspiration hämtad från en Schäfergrupp jag är med i. Helt otippat.
Tyckte den passade oss på något sätt. Och man förstår ju vad de menar. Både med chipsen och vovvarna.
Ha en bra dag!
 

Nytt hängaställe

Kategori: Djur

 
De här kanadagässen och deras 150 kompisar susade över våra huvuden en dag nere vid vattnet. Jag tror inte att de börjar styra näbbarna mot sydligare grader. Ånej. De skulle nog bara hitta ett nytt hängaställe. Det gamla var nog helt nedbajsat bara och det var dags att dra vidare. Eller så hade maneterna börjat komma in på grundare vatten och man vet ju hur läbbigt det är att bada med en massa maneter. Speciellt den röda trådiga varianten.
 
Med tanke på att den här bilden är tagen med ett 50mm objektiv och är beskuren en hel del tycker jag den klarar kvalitetstestet alldeles ypperligt. Är lite nöjd med det faktiskt.
I övrigt klarar jag mig alldeles förträffligt med mitt 50mm. Även till objekt som är långt borta. Är inte alls sugen på ett monstertelezoom.
Nejdå, inte ett dugg.
 

Håller sig kvar

Kategori: Havet

 
 
 
 
 
 
När man sitter på sitt välventilerade kontor är man som avskärmad från naturen och märker inte att den inte har gett upp sitt grepp om sommarvärmen ännu. Hösten har gjort försiktiga försök att ta över men än så länge finns det en del värme kvar. Och jag är så glad för varje dag som det är varmt.
När hösten har segrat och höststormarna viner utanför knuten, då ska jag ta fram sådana här bilder. Bilder som får mig att känna lukten av sommaren och minnas alla de härliga dagar när man badade och njöt av solens värme.
Nu ska jag gå ut och ta tillvara denna dagens värme och sol. Och njuta!
 

Fredag!

Kategori: Hozz

 
Woho, idag är det fredag!
 

Michelles

Kategori: Porträtt

En sista modell kvar från denna plåtningen och det är Michelles modell. Det är bara att hoppas och hålla tummarna för att man får tillfälle att plåta fler sådana här häftiga sminkningar!
 
 
 
 
 
 

Energi

Kategori: Flera vovvar

 
Kors i klösamoset! Här har det varit många trevliga besökare vill jag lova. Började undra lite i går morse hur det kom sig att det fullkomligt snöade in kommentarer men sedan fick jag förklaringen. Den lilla vita madamen syntes på Blogg.se´s insida och med det fick vi många besökare som tittade in här.
Och jag kan bara tacka och buga för alla härliga kommentarer ni lämnat! Att läsa att det är härliga bilder och mysiga vovvar en så där 50 gånger är en riktig boost kan jag säga! Att läsa en massa sådant ger energi och värmer.
Och energi har denna lille kille kan jag säga! Vet inte hur många bilder jag tog på honom innan jag fick en där skärpan satt. Resten av bilderna är suddiga eller så ser man bara magen eller bakbenen. Och det var så han höll på dagen vi tillbringade på ön. Sedan sov han gott hela hela natten medan han blev vaggad av segelbåten.
Värre kan man ha det som liten vovve.
 
 

Glädje

Kategori: Vovvarna

De här bilderna kommer inte upp på bloggen för att de har skarpast skärpa eller är något i hästväg vad gäller kvalitet i övrigt. Utan för värdet att de visar på en sådan otrolig glädje och energi.
 
 
Hozz har, med vis tveksamhet, gått ner i vattnet och börjat vada ut. Sanya får syn på honom, hon får ett tokryck och börjar jaga honom.
 
 
Han är med på noterna direkt och har förmodligen lika mycket sprall i kroppen som Sanya och det hela blev en snabb och intensiv jakt.
 
 
"Jäklar vad snabb han är!"
 
Vad man inte ser på bilderna är att de satte av och sprang upp i vassen som två reaplan med Hozz i spetsen. De springer rakt mot mig och Hozz springer helt sonika ner mig. Förvisso sitter jag på huk men man kan ändå tro att man skulle synas för en sådan skarp kille som honom men icke.
Men goa är de!
 

Dramatik på hög nivå

Kategori: Natur

Man kan ju minst sagt säga att det har varit fart på vädret den senaste veckan. Mycket ombytligt. Från lite småkylig höstdag til sommarvärme till kl. 22. Och himlen har bjudit på ett riktigt skådespel.
 
 
 
 
Naturen är allt bra vacker.
 
 

Betrakta

Kategori: Havet

 
"Undra om man vågar gå ut till dem i vattnet? Jag vill ju gärna vara med och de vill att jag kommer ut och är med dem..."
När Hozz kom till oss vågade han knappt gå i vattenpölar och bada i havet var det inte tal om! Det är stor skillnad idag.
 

Aeroseum del 3

Kategori: Things and stuff

Jodå, lite bilder finns det allt kvar från vårt besök.
De hade en lite äldre avdelning nere i berget också. Där kunde man läsa om våra tidiga flygpionjärer och hur man trodde att man kunde bota kikhosta genom att låta patienterna få flyga och få i sig den rena svala luften.
Vid närmare eftertanke kanske jag har lite kikhosta... Kan man få flyga lite för säkerhets skull tro..?
Men då skulle jag väl förvisso vilja välja ett annat plan än detta.
 
 
Det här hör till de ihopvikbara modellerna och jag tror faktiskt att jag skulle känna mig lite tryggare i de planen som alltid har samma form. Som svischar förbi på hög höjd istället för att bete sig som hjärtsjuka änder som dessa planen beskrevs som stundom. De riktigt tidiga planen vi hade i Sverige behövde man oftast inte fundera på hur man skulle stanna, de gjorde det själva så att säga...
 
 
Den här skulle funka för mig till exempel. Man kan väl öppna ett fönster och släppa in lite luft om man skulle behöva.
 
 
Om det nu mot förmodan inte skulle skulle funka med flygeriet kunde man ju alltid använda denna katapultstolen. Ni som gnäller på att den högteknologiska ergonomiska kontorsstolen har fula armstöd kan tänka om. Var glada att ni kan sitta i den utan att köpa klippkort hos naprapaten efter en omgång.
 
 
Och så en till helikopter till samlingen. Och inte vilken som helst utan en Augusta-Bell 206 JetRanger som flögs för första gången 1962 och kom till Sverige i slutet på 60-talet. Joråsåatt... Så är det.
 
Ett himla roligt ställe att besöka med andra ord, prova själva får ni se!

Aeroseum del 2

Kategori: Things and stuff

 
Aeroseum finns ju nere i berget med sina plan och helikoptrar vilken innebär att det är inte något strålande solljus där. Trots dåliga ljusförhållanden levererade kameran, utan blixt! Okej, jag fick ha stor bländare och fick exponeringskompensera på en del ställen men det blev ju kalasbilder ändå.
Är fortfarande toknöjd med min kamera med andra ord!
 
 
Fler bilder till min helikoptersamling. Kan säga att jag passade på och det fanns flera fräcka helikoptrar att plåta.
 
 
Lite bomber och granater kanske? Ingen idé att försöka dölja att man har nollkoll. Men jag hade gärna lärt mig. Medan jag plåtar dem!
 
 
I förra inlägget fick ni se en bild inne från en helikopter som visade flera knappar och spakar. Men då ska vi ta en titt inuti ett av planen.
 
 
Nu syns inte riktigt vidden av alla reglage, klockor och knappar på denna bilden men om vi säger såhär: varenda möjligt utrymme framför och på sidan av piloten var fullspäckat. Och stora killen och mannen tyckte det var riktigt kul att få provsitta.
 
 
 
 
 
 
 
 

Aeroseum del 1

Kategori: Things and stuff

Först nyligen fick jag reda på att Aeroseum fanns. Vi hade lite planer på att åka på ett annat flygmuseum men då det låg flera mil hemifrån och Aeroseum verkade bättre så fanns det ingen anledning att åka över ån för vatten. Och det ångrade vi inte. Berget där alla flygplan och helikoptrar fanns hade mycket att visa och för en fotograf var det bara att tacka och ta emot och börja plåta.
 
 
Väl där fick jag bättrat på min samling av helikopterbilder. Den som började med att våra gröna vänner besökte oss på jobbet och jag lyckades plåta polishelikoptern och komma undan med det vilket en kollega inte gjorde.
 
 
Som sagt, mycket kul för en fotograf!
 
Men jag tror att kameran har alldeles tillräckligt med knappar att lära sig. Och det här var ändå en gammal helikopter, de nyare hade betydligt fler saker att hålla reda på. För att inte prata om Viggen och Draken. Där kan man snacka knappar och reglage att hålla reda på.
 
 
Mer bilder kommer. Det blev så många att jag tror det är bäst att dela upp dem i flera inlägg. Så länge får ni hålla tillgodo med dessa.
 
 
 
 
 
 
 

Att ta en paus

Kategori: Havet

När man minglar runt på Bjärehalvön händer det lätt att man får syn på detta. Och det här mina vänner är den vackraste rastplatsen jag har sett. Långt ifrån autobahns små asfaltsplätter med toaletter helt i metall. Jo, de är i topp på läbbigaste toaletterna jag har sett och får en att tänka på rättsmedicinska avdelningen nere i en källare. Men nu skulle vi inte prata om läbbiga toaletter utan om en otroligt vacker natur.
Det finns flera sådana här små sittgrupper och utsikten, den går inte av för hackor.
 
 
 
Om man vill ta en paus i bilåkandet kan man köra in här. Vi tog en frukost här en gång innan vi åkte hem en sommar.
Det här är vad vi i familjen kallar för våffelbacken för det ligger ett våffelfik i backen men det heter nog något i stil med Italienska vägen eller något annat lika snofsigt och ligger utanför Båstad mot Torekov.
 
En recension av en rastplats alltså. Kanske inte hör till vanligheterna men denna förtjänar det.
 
Men jag tar inte någon paus i fotoarbetet. Jag håller på att redigera så fingrarna glöder och provar nya verktyg och arbetsflöden. Det är riktigt kul att lära sig nya saker! Och det är bilder från vårt äventyr i går som jag jobbar med. Nåja, äventyr och äventyr. Men det var lite roligare än att dammsuga eller tvätta.
Mycket roligare faktiskt.
 
 

Isabellas

Kategori: Porträtt

När vi ändå håller på så tycker jag vi visar Isabellas modell också.
Jag har sagt det förut och jag säger det igen: det här var en riktigt rolig fotografering. Utmanande för mig som fotograf med flera som kom i omgångar till samma ställe men vilket ställe sedan! Och vilka häftiga sminkningar! Mumma för en fotograf helt klart.
Det är bara att luta sig tillbaka och njuta av bilderna...
 
 
 
 
 
 

Johanna

Kategori: Porträtt

Minns ni plåtningen från det gamla tegelbruket? Det finns ju ett par elevers arbeten kvar att visa och här kommer nästa. Johanna har både gjort sminket och modellar. För vad gör man när den utsedda modellen fyller år, får efterlängtade biljetter i present som gäller just den dagen plåtningen är? Man tar saken i egna händer och det tycker jag hon gör bra. Eller vad säger ni?
 
 
 
 

En morgonpromenad

Kategori: Havet

 Det här har blivit en av favoritpromenaderna på mornarna. Inte för att den är ny på något sätt utan bara för att det är härligt att hoppa runt på klipporna med vovvarna.
 
 
En bit av rundan kan de gå lösa och det är förstås härligt.
 
 
Då kan man ju undersöka lite olika saker på egen hand. Och komma när matte kallar. Om man inte har för mycket annat att undersöka förstås.
 
 
 
 
Och när man ändå är vid klipporna vid havet kan man ju passa på att ta sig ett dopp. Några är mer angelägna än andra. Men han brukar vara riktigt duktig vid det här laget med baderiet.
 
 
Sedan kan man stanna till och blicka ut över havet och den fina utsikten.
 
 
 
Efter den morgonrundan är man väl ganska redo att starta dagen med allt vad den kan ge. Altanhäng, skälla på förbipasserande och ligga och sova i skuggan.
 

Olika viljor

Kategori: Sanya

 
Näpp, jag tänker sannerligen inte titta i kameran!
 

Så typiskt

Kategori: Vovvarna

 
Den här bilden visar våra vovvar på ett strålande sätt. Hozz som står och tittar på när Sanya som ett raketspjut med öronen bakom och full växel drar järnet uppför berget. Hon är snabb som en oljad blixt och kameran har inte en chans att hinna fokusera på henne. Men Hozz och vattnet blev det skärpa på i alla fall.