Lillians foto

En blogg full av bilder

Kundtjänst?

Kategori: Flera vovvar

Baloo
 
Oj vad det händer mycket roligt nu! Och var hittade jag den meningen, floskeltoppen för bloggar eller?
Men det är faktiskt så det är. Hela helgerna går åt till att träffa en massa roliga hundar och lika många glada och goa mattar och hussar. Kameran går varm och varje kväll kommer jag hem med full pott på minneskortet.
Lägg till en massa planering och saker att kolla upp så att allt går i lås också. Och helst enligt tidplanen.
 
Som om det inte var nog har jag också lyckats hamna på en topp tio-placering i en novelltävling och ska få min första novell publicerad i en bok. Ja, alltså det är den första novellen jag har skrivit. Någonsin. Ganska bra utdelning med andra ord!
Nu undrar jag bara en sak. När så här mycket roligt och spännande kommer i ens väg och det är så ofantligt med saker som ska fixas och ordnas och deadlines susar förbi som snabbtåg, när får man med de extra timmarna? De borde väl ingå i paketet?
Jag kan inte hitta dem i alla fall och jag har tittat längst ner i påsen men den förbli tom, hur mycket jag än tittar.
Kan man ringa kundtjänst och ta upp frågan tro?
 

Nisse

Kategori: Flera vovvar

 
Får jag lov att presentera Nisse. För all del, Nisses matte Susanne är också med på några bilder. Man kan tro att Nisse bjöd upp till dans där i vattnet och det var nästan så. Han var snabb som ett skott i vattnet i alla fall.
 
 
Fotografen hade fullt upp med att försöka fånga Nisse när han susade förbi. För fotografen var inte fullt så snabb. Får skylla på min stövel som läckte som ett såll. Prova själv att göra en höghastighetskurva med en liter vatten i stöveln får ni se.
 
 
 
Ibland hade han godheten att titta förbi oss i lite lugnare tempo för några bilder. Och det är ju allt som krävs. Några sekunder och gärna någon minut för att fånga dem.
 
 
Nisse hade nog en förträfflig dag där han sprang runt i det grunda vattnet. Det gjorde förvisso att han inte såg helt nybadad ut då det var dags för lite porträttbilder men vad gör det? Det kanske bara speglar energin som bor i den där lilla kroppen.
 
 
Kan tro att Nisse inte har något emot att besöka fotografen då det vankades en massa godis och härligt fritt spring. Och visst är han alldeles bedårande när han försöker stressa på Susanne med godiset!
 
Nisse är en av alla vovvar jag kommit i kontakt med i mitt fotoprojekt. Mer bilder från det kommer på en blogg nära dig. Och det är också där mer info kommer om projektet, för det vill du inte missa!

Vänskap

Kategori: Hästar

 
Xantippa och Lotta. Vänskap. Och vänskap går upp och ner. Rasar fram i kurvorna eller lättar lite lätt högst upp på krönen. Som att sitta i en vagn i den häftigaste berg- och dalbanan Liseberg skådat. Och precis så är livet. Ibland är det alldeles underbart. Solen lyser, ljumna fläktar smeker manen och stranden lockar till en befriande galopp i vattnet. Vägen hem går i sakta skritt och man bara sitter i sadeln, njuter och umgås ordlöst med sin vän.
 
 
Andra dagar är svåra och vänskapen sätts på prov. Man förstår inte, frustrationen river och man vet inte vad man ska ta sig till.
Men när allt kokas ner är man ändå bästa vänner, både de där härliga och svåra dagarna. För de svåra dagarna är svåra för att det finns så mycket känslor emellan. Det är så riktig vänskap fungerar. Känslorna tar plats och binder en samman i en virvlande dans genom livet tillsammans med bästa vännen.
När man då måste stanna upp, lätta på banden och se på medan vännen går iväg och stå ensam kvar. Det blir inte som förr.
Banden finns kvar men de har sträckts oändligt långt. Så långt att man är hänvisad till en haltande solodans med minnena. Och några bilder i handen.

Första fotoboken

Kategori: Bröllop

 
Denna veckan har flitens lampa lyst hos fru fotografen. Hundbokningar och fotoprojektplanering på hög nivå har blandats med rekvisitaanskaffning och bröllopsredigering, mixat med en tjänsteresa i saltgruvans tjänst. Som det där mumsiga cocktailbäret högst upp på bakelsen är fotoboken vi gjorde till brudparet. Hoppar verkligen boken blir bra men en insatt källa säger att den blir det! ;-)
 
Skakad, inte rörd som tjejtjusarspionen brukar haspla ur sig när han släntrar förbi en passande bar. Men nu ökar vi och kastar oss huvudstupa ut i helgledigheten. Och tur är väl det för annars hade fru fotografen inte hunnit med alla roliga fotograferingar som står på denna helgens schema. Det kommer bli vovvar både högt och lågt och överallt så en hel dags vovvetorka i Punkastaden borde ha kompenserats med råge efter den här helgen!
 

Vovvar, vovvar, vovvar

Kategori: Flera vovvar

 
Korall
 
Den här veckan har jag tittat på en massa bilder på vovvar hela kvällarna så ni kan ju tänka hur bra jag har haft det! Detta blev resultatet av en efterlysning jag la ut om att jag sökte modeller. Höll tummarna för att någon skulle svara i alla fall. Till slut satt jag med ca 200 hundar som ville vara med. Jag vill ju plåta alla vovvarna! Inser dock att jag måste begränsa mig för att ha en möjlighet att ro projektet i land. Hur kul som helst i alla fall!
 
Shira

Inte alls lika roligt var det att höra att Shira inte finns med oss längre. Fina tjejen som jag hade plåtat bara några veckor tidigare! Matte blev i alla fall väldigt glad för bilderna hon fick på sin fina tjej. Själv är jag så tacksam att  våra vovvar mår bra och jag är glad för varje dag vi har tillsammans. De fyller ju dagarna med solsken även den gråaste novemberdagen. Gäller att komma ihåg det när det rusas så mattorna yr och soffan skallrar. En hel schäfer är ju lite mer än en katt på något kilo. Och ta två då som triggar varandra...
 
Shira och Korall

När jag plåtade Shira och Korall busades det en hel del i skogen och matte hade fullt upp med att samla ihop sina tjejer fint framför kameran. Det gäller liksom att ta dem i farten då. Men det är ju så det ska vara en söndag ute i skogen!
 

Shira och Korall

Kategori: Flera vovvar

 
Är i början av ett fotoprojekt jag dragit igång och det gör att jag träffar lite nytt. Som dessa fina donnor till exempel, både två- och fyrbenta. Detta var för mig en helt ny ras och jag måste säga att jag gärna ser mer av Tjeckisk varghund, vilka fina vovvar!
Här är Anna med Shira, den lite lugnare damen, och Korall, tonåring och charmtroll som hade som grej att bita lite på folk hon träffade. Tur att man är hundvan så man inte fick sketslaget när hon anföll medan jag stod och pratade i telefon i hela två minuter. Det var bara att tala om för Mannen att vi fick prata en annan gång för jag hade en vilding som hoppade och bet i armarna så det var svårt att hålla telefonen.
Shira var den som slutligen fick vara med på bilden som kommer vara med i projektet. Mer om det kommer längre fram i en blogg nära dig