Lillians foto

En blogg full av bilder

Fotöljer och bubblor

Kategori: Things and stuff

 
Då var man hemma igen efter en utflykt till Punkastaden i ett par dagar.
Hotellet jag bor på där är är riktigt trevligt men de är inte riktigt lika vassa på snygga fotöljer som det i Varberg. Fast å andra sidan bjöd de sina gäster på bubbel igår och det är ju inte fy skam, en vanlig sketen tisdag och allt! De hade gått och vunnit pris som årets hotell och de ville de fira med sina gäster och där behövde de inte be två gånger.
 
Visst hade det varit häftigt att sitta i denna guldiga fotölj och bläddrat lite i den stora boken på bordet som matchar fotöljen och lampan och säkert innehåller en massa livsviktiga budskap. Men jag tror faktiskt att ett glas bubblor skulle kunna slå det...

Snöstorm

Kategori: Sanya

 
Utanför viner snöstormen bäst den kan men inne sprakar brasan lite hemtrevligt och på spisen står en köttgryta och puttrar och sprider goa dofter. Resten av dagen tror jag vi ska tillbringa inne. Kanske läge att pottträna vovvarna?
Men visst har jag varit ute idag. Jag har varit i affärer idag. Precis, mormor var med så klart!
Medan jag gör vad jag kan för att gå i affärer så lite som möjligt (jo, jag har andra hobbies som tar upp min tid som jag tycker är mycker roligare) bor mormor i en liten by ute i tassemarkerna precis vid spanska gränsen. Där är det lätt att slippa undan shopping om man säger så. Och inte blir det svårare av att man inte har någon bil och de enda affärerna av rang ligger ett par mil bort.
Enda gången jag handlar i princip (då pratar vi inte kamerasaker) är mat en gång i veckan. Och det är ju ganska uppenbart varför jag gör det. Det blir väldigt tomt i kylskåpet annars.
 
Mormor har å sin sida laddat ganska länge för att kunna shoppa och passar gärna på när vi träffas och även om inte jag helst vill göra det vinner hon alltid, alltså shoppar vi.
Eller nja, mest hon.
Kontentan av denna historia är att jag varit ute i affärer tre helger i rad. Och det är alla möjliga affärer vi måste gå i, förutom ICA. IKEA gjorde vi igår t.ex., lönehelg och allt. Denna helgen toppade vi det hela med att även vara ute på söndagen.
Resten av dagen ska jag bara njuta av att vara hemma, långt bort ifrån affärer, och klappa på vovvarna, göra lite nytta framför datorn, kanske läsa en bok och ha det mysigt.
Och jag ska njuta länge. Säkert ända till nästa lördag...
 
 

The Man

Kategori: Porträtt

Alela tipsar

Kategori: Porträtt Barn

 
Ibland har man många järn i elden och mycket som händer runtomkring en samtidigt som man måste vara helt fokuserad på uppgiften man håller på med. Det är säkert flera av oss som känner igen sig från situationen man har på jobbet.  Ge inte upp då, det är just sådana situationer som skiljer agnarna från vetet. Det är då det gäller att ha tungan rätt i mun så det inte går snett. Det är då du lyckas!

Fylla moppe

Kategori: Porträtt Barn

 
Idag firar vi lillgrabben som fyller moppe. Och för att hitta några bilder på en ljusskygg tonåring får man gräva djupt i arkivet men den som letar skola finna.
 
 
Och vad passar bättre i detta vädret än att leta fram lite härliga bilder från stranden? En dag när solen värmde en sandig hud och vattnet var lagom varmt.
 
 
Och med dessa sommarvarma bilder grattar vi vår goa kille och håller tummarna för att du tar moppekortet på första försöket!
 
 

Lillkusinen och ballongerna

Kategori: Porträtt Barn

 
Idag firar lillkusinen hela två år. Jodå, stor tjej det där. Bjöd på kalas gjorde hon igår. Halva tjocka släkten kom med paket och uppmärksamhet och tjejen hade en massa lekkamrater som servade med varm lera, pusselbitar, och att blåsa ballonger. Värre kan man ha det. För tänk er att man har fem-sex villiga vuxna med stora lungor som står beredda att blåsa ballonger när man har släppt ut luften på alla. Vilken service!
Stort grattis önskar vi tjejen på hennes födelsedag!!

Längtan

Kategori: Hozz

 
Har gjort en vecka nu med de här envisa bacillerna. Har nästan lika lång tid tänkt att nu blir jag bra, men icke. Sitter här på söndagskvällen med vadd i huvudet, trött och har fullständigt tappat geisten. Längtar bara efter att få ligga i sängen en hel dag och sova, läsa och slappa. Och kanske dricka te ibland.
Blir inte mycket nytta gjort med den inställningen som ni förstår.
Detta borde väl kvala in som årets gnälligaste inlägg. Jag ska gnälla lite till idag och sen kommer jag starkt igen imorgon. Vågar väl knappt skriva det men imorgon är jag säkert bättre. Då också...

Seg vecka

Kategori: Hästar

 
Nu så här på fredagskvällen efter denna veckan med envisa baciller känner jag mig ganska mör. Är så lyckligt över att jag inte behöver gå upp i svinottan imorgon utan kan sova ut och låta kroppen ta den vila den behöver. Bacillerna har verkligen gett mig en omgång de senaste dagarna men nu har i alla fall megasuperdunderförkylningen brutit ut. Då är det väl bara att se till att bli frisk igen antar jag!
 

Presenting...

Kategori: Porträtt

Toktränar

Kategori: Things and stuff

 
Bacillerna som kastade sig över mig i början på veckan är riktigt envisa och hänger sig krampaktigt kvar. Jag förkunnade stolt i samåkningsbilen idag att peak:en är över. Det fick jag äta upp lite senare när jag snabbt kände mig sämre på jobbet. Därför passade jag på att gå lite tidigare idag, för att ta det lite lugnt och bara vara. Ägna mig åt seriöst soffhäng alltså.
Och jag hänger för fullt. Har säkert gjort det i närmare 15 minuter nu. Satte mig med datorn och förmanade mig själv att bara slösurfa, inte göra någon nytta. Kom genast på en massa saker jag kunde passa på att göra. Stoppade mig själv lika många gånger.
Gick ut och hämtade en mugg te för det kan man ju få ha när man ska sitta och skräpa och inte göra någon nytta.
Fick stoppa ett par idéer om saker jag skulle göra på vägen från köket.
Det går ju ganska bra men jag får verkligen tänka mig för. Nu ska jag bara ägna mig åt soffhäng. Åtminstone i flera minuter till.
 
 
Jaja okej, jag erkänner! Jag fick med mig hårddisken med en massa bilder...
 
 

Vår goa kille

Kategori: Hozz

 
Idag är det ett år sedan Hozz kom hem till oss! Vår goa kille som först inte ville bli varken kramad eller ha ögonkontakt. En kille som inte går med på vad som helst med vem som helst med andra ord. Lite blyg och som gömmer sig bakom mina ben när man möter folk när man är ute och går på kvällen.
När man kommer hem och möts av honom som ivrigt står och viftar på svansen på sitt lite försynta sätt blir man alldeles varm om hjärtat.
Om han kommer fram och ska hälsa har vi ett vitt yrväder som ser till att ta upp all plats och tränger undan honom. Man får sätta henne på ett ställe, blockera hennes väg och sedan gosa lite med Hozz i lugn och ro.
Bilden ovan är från första dagen hemma hos oss.
 
 
Den här bilden är från första promenaden lösa tillsammans. Sanya var inte helt säker i början på att det var kul att ha en kompis och hon hade fullt upp med att sätta honom på plats. Nu är ju han ingen liten grabb och när han tröttnade på henne och bet tillbaka var det synd om den som råkade vara emellan. Typ husses fingrar eller så. Men det gick över och nu är de bästa kompisar. På bilden lär Sanya Hozz hur man äter snö. Det är dock inget Hozz har tagit efter, den idén får hon behålla för sig själv.
 
 
Som jag nämnde är Hozz inte den lilla vovven och det blev onekligen lite bökigt när han försökte ta över hela sängen. Min sida i de flesta fall. Tillslut fick vi sätta stopp och ta tillbaka sängen men här passar han på att fredagschilla lite en kväll i våras.
 
 
Busa ute i skogen är man ganska bra på. Den bästa leken är nog att få igång Sanya så hon springer som ett vitt sträck. Då kan han jaga henne i tempot som han själv väljer. Och när han nosar runt efter spår låter han som en gris som grymtar nästan. Man märker när han nosar med andra ord.
 
 
En och annan fotopromenad har han också hunnit med. Här från i våras när vi rekade vid Gunnebo Slott och han passade på att sitta och vara lite snygg i en av nischerna. Andra utflykter har slutat i bilen. Som den när vi skulle plåta hästar som gick fritt och han blev så rädd och med det virret drog till sig alla hästarna vilket resulterade i att han blev ännu rörigare.
 
 
Springa på stranden är han också bra på. Enda nackdelen skulle väl vara att han pinkade på allt som var högre än en mussla. Som tur var var vi där sent på kvällen och ingen såg att vi pinkade in hela stranden i vårt revir.
 Även om Sanya är ett riktigt blötdjur har hon bara lyckats inspirera honom lite. Han går i vattnet nu men efter en bit ut räcker det definitivt. Då kan inte ens en galen vit madam locka ut honom.
 
 
Han gillar mango och mandlar och så fort vi har varit ute när det är mörkt tror han att han ska få mat och rusar ut i köket. Popcorn gör att han kan träna stirra-blicken på dig men om det inte skulle hjälpa ger han sig efter ett tag.
Han är vår goa kille helt enkelt och vi är jätteglada att han kom till oss.

En kär keps

Kategori: Porträtt

 
Nu har jag allt haft rockfotokepsen på mig igen och den gillar jag skarpt, mera sådant!
Destiny har fått nya medlemmar och självklart måste vi ta nya foton där alla är med.
Sedan sist vi plåtade har mannen gått med som trummis och ganska nyligen kom Carl Dahlberg med på keyboard. Calles bilder kommer i veckan så ni får ge er till tåls lite till.
 
Jag slås av det hela tiden, vilken kamera jag har! Jag sitter och tar upp nya bilder och häpnas över detaljrikedomen, färgåtergivningen, skärpan och hur väl kameran kan hantera kontraster och svåra ljusförhållanden. Blir alldeles lycklig när jag sitter där och tittar. Helt rätt val med andra ord!
 
Nu ska jag bädda ner mig i soffan och vara lite sjuk, har haft fullt upp hela dagen och försökt förtränga det men nu funkar det inte längre.

Lördagsbestyr

Kategori: Things and stuff

 
Mormor hade mycket hon ville ta med Honom så skulle inte jag kunna kolla upp när det var mässa så vi kunde gå på det? Jovisst, det är klart.
Satt så i godan ro imorse med min frukost och försökte tyda kalendern för katolska kyrkan och när jag väl lyckats få ordning på allt som stod insåg jag att mässa, det skulle de ha. Och det skulle vi hinna om jag åkte direkt. Så det var bara att sätta sig i bilen och köra och hämta mormor.
 
 
Dagen till ära fick jag mig en hel mässa. Jag hörde inte mycket eftersom Padre mest stod och mumlade i mikrofonen men alla andra verkade förstå fullkomligt. Inklusive min mormor. Som inte kan svenska men hon förstod helt klart mer än mig. Hon var med på alla kommandon när man skulle resa sig, knäböja eller bara sitta stilla i sin bänk.
Men jag hade ju med mig kameran så jag fick tiden att gå i alla fall.
 
 
Får mig osökt att minnas en annan gång när hon bad att vi skulle gå till kyrkan. Då släppte jag av henne utanför för att parkera bilen en bit bort.
Jag la på ordentligt med pengar i parkeringsautomaten så hon skulle få ta den tiden hon ville och inte behöva stressa. Det är ju trots allt inte ofta hon är i kyrkan när hon besöker oss.
När jag kom in i kyrkan reste hon sig upp och var nöjd med sitt besök. Nu kunde vi hitta på något annat!


 
 

Slå sig ner

Kategori: Things and stuff

 
Tänk dig den här fotöljen framför öppna spisen en fredagskväll när en rivstartarvecka tagit ut sin rätt toppat med ett löppass. Att slå sig ner med trött huvud, lite stela ben och ställa tekoppen på bordet brevid medan man kryper upp i fotöljen och sätter sig tillrätta med en filt och en bra bok.
Det hade inte jag tackat nej till, det är en sak som är säker.

En fikapaus

Kategori: Berättelser

 
Varför inte ta en fikapaus? En god kopp kaffe med lite varm skummad mjölk i en fin kopp. Koppla av lite i vintermörkret och kanske läsa en bra bok som tar dig iväg på spännande äventyr i okända länder.
 
 
En god välbakad limpa kanske väntar på dig som du kan skära en smörgås av och lägga på lite extra gott pålägg. Eller om du har vägarna förbi kan du titta in på ett mysigt bageri och ta en kopp eller varför inte köpa med sig ett lyxigt bröd hem.
 
 
Om du bestämmer dig för att stanna på en fika kanske ni har tur och blir serverade av mormor. Men det är bara om ni har tur och hon inte är upptagen av något annat.


 

Ett porträtt

Kategori: Porträtt

På riktigt?

Kategori: Djur

 
Den här lille krabaten ser nästan ut som porslin tycker jag. Är den på riktigt eller inte liksom?
En sak som är säker i alla fall är att klockan ringde 5.15 imorse. Var det på riktigt verkligen...?

Panthera tigris altaica

Kategori: Djur

 
Jag tycker vi river av en tiger på bloggen så här dagen innan första jobbdagen på året.
Detta är en Amurtiger, en ståtlig äldre herre i sina bästa år som bor på Nordens Ark. En av anledningarna till att vi åkte dit eftersom vi är väldigt glada i tigrar.
Vi har under flera år varit tigerfaddrar, både min man och jag och det är alltid kul att läsa rapporter som visar på att projekt är framgångsrika. För det finns faktiskt. Men tyvärr inte tillräckligt många.
Jag minns en julkampanj för några år sedan då de ville värva flera tigerfaddrar. Då kunde man läsa att det endast fanns 3500 tigrar kvar. Idag har de samma kampanj men nu är det bara 3200 kvar...
 
 
Vad är en värld utan tigrar? Jag vet inte hur det är med dig men jag tycker att det skulle vara en fattigare värld.
 
Vi  bara nämna att det inte är kamerans fel att det på sina ställen inte är bästa kvaliteten på bilderna. Ånej, absolut inte! Det är bara det att jag plåtade genom ett immigt och blött fönster. Plus att bilden är beskuren för att komma nära. Hade jag fått möjligheten att plåta utan fönster eller staket i vägen hade jag inte tvekat en sekund!

McCords ormhalssköldpadda

Kategori: Djur

 
Den här med kompis var ett annat par som var riktiga showare. De simmade runt och krumbuktade sig i vattnet och fanns jag inte där för att plåta simmade de upp till ytan som för att kolla om jag fanns där. Riktigt festliga krabater!
 
 
Mer info om dessa showare kan ni läsa här!

Liten gynnare

Kategori: Djur

Dagen innan nyårsafton passade vi på att åka till Nordens Ark med nya kameran. Det var kallt och det började regna flera gånger när vi gick där men gosse, det var värt det!

Den här gången fick vi i alla fall se alla djuren, även om det var lite olika hur mycket. En del tog skydd för regnet när det höll på som mest och några var lite skygga medan andra hade full föreställning i hällregnet vilket uppskattades kan jag säga. De har ex. fem järvar och vi fick syn på tre av dem varav en drog rena showen för oss! Tyvärr blev det inga bra bilder på just järven.
 
 
En liten gynnare vi såg i början på vandringen var Mindre Panda. De hade nog vaktavslösning ibland för att förvissa sig om att det alltid var minst en ute och showade. Det var bara att stå där med kameran och klicka av bild efter bild. En riktigt mysig liten krabat som lufsade runt i hägnet och filurade med lite olika saker.
 
 
Det fanns fler djur som både showade och absolut inte gjorde det utan bara var helt magnifika. Fler bilder kommer på några av dem.
 

Årskrönika 2012

Kategori: Allmänt

Jag hade ju lovat lite bilder från lördagens äventyr men sedan kom jag på att det faktiskt var nyårsafton igår.
Eftersom varje blogg med lite självaktning publicerar någon form av årskrönika tänkte jag prova på det.
 
Jag var lite osäker på om jag skulle kunna välja en bra bild för varje månad. Det kändes inte som jag hade plåtat så mycket under hela året. När jag började titta igenom hårddisken visade det sig att det inte skulle bli några problem med just det i alla fall. Kanske snarare att välja vilken bild jag ville ha med från den aktuella månaden. Jag fick valt ut ett par bilder och dessa tycker jag sammanfattar året, med fokus på foto, ganska bra. Om man tänker att sammanfattningen är räsersnabb då.
 
Januari
 
Den 15:e januari kom Hozz till oss och det var såklart en stor händelse i familjen. Det föregicks av mycket funderingar, beslut som skulle tas och separationer som inte var önskvärda för alla. Att Hozz tidigare matte tragiskt gick bort två dagar senare gjorde ju inte tiden mindre omtumlande. Må hon vila i frid.
Vi har aldrig ångrat att Hozz kom till oss. Han är vår goa stora brumbjörn som lufsar runt här hemma, piper när någon ska gå ut och gömmer sig bakom mina ben när vi möter någon när vi är ute i mörkret. Vi gillar honom skarpt!
 
 
Februari
 
En lördag i februari tvingade jag med mig grabbarna ut på fotoutflykt. Vinterhalvåret gör ju att den bästa kan tappa fotoinspirationen men en av sakerna man faktiskt kan göra är ju att använda sig av mörkret och det gjorde vi här. Jag packade bilen och satte av mot Kvarnbyn. Jag visste på ett ungefär var det låg men det visade sig att det inte var tillräckligt men efter mycket körande kom vi i alla fall fram. Stora killen var tvärsur för att jag tvingade med dem och han gick inte att ha på bild men vovvarna och lillgrabben ställde upp.
Det hela komplicerades av att jag hade glömt snabbfästet till stativet så jag kunde bara stödja kameran på de stöd som fanns där. Det var ju knappt något jag vågade säga högt när jag nu hade släpat med mig dem på allt detta...
Vi fick i alla fall ett par riktigt fina och stämningsfulla bilder från utflykten!
 
 
Mars
 
För mars hade jag lite svårt att välja bild. Jag hade en jättevacker solnedgång över havet och en bild på hästen Britannic full med energi men den som drog det längsta strået var denna på Xantippa. Tycker den är härlig och annorlunda med häftiga färger. Me like!
Vovvarna och jag åkte ut till jobbarkompis för att plåta. Hozz skulle vara hästvan men det slutade med att jag fick sätta honom i bilen för det gick inte att plåta med honom. Sanya var kvar och hon är ju van vid hästar. Till slut fick jobbarkompisen gå iväg med henne för hästarna, som var lösa i paddocken, tyckte Sanya var så spännande att det blev pannkaka av allt.
Sanya har fortfarande inte bestämt sig hur det förhåller sig med hästar, om de äter små hundar till lunch eller ej. Men det lutar nog mot att de inte gör det.
 
April
 
Tidigare på året hade jag fått en fotoidé och den här dagen i april fick jag med mig stora killen och vovvarna på en rekartur. Solen lös och stora killen och jag snackade bländare och slutartid och hur man gör manuella inställningar för att få bra motljusbilder. Behöver jag säga att det var en kalastur!? :-)
 
 
Maj
 
Månaden maj dominerades av Göteborgsvarvet. Äntligen skulle det jag tränat för i åtta månader hända. Nu var det upp till bevis och jag var skitskraj! När jag fick hem kuvertet med startbeviset blev jag supernervös. Tog ett par dagar att bearbeta det och då var det dags att åka och hämta sitt startkit vilket gjorde att jag blev supernervös igen.
 
Jag sprang i princip inget veckan innan vilket till slut kändes jättekonstigt. Jag var ju van att springa flera gånger i veckan och plötsligt gjorde jag inte det. Framåt torsdagen var jag väldigt springsugen och på fredagen höll jag på att ge mig ut bara för att känna lite på det.
Så kom dagen D. Och jag var supernervös så klart. Men startskottet gick och jag flög fram med bra kontroll. Vid Avenyn började krafterna ta slut men jag hade sedan innan bestämt mig för att inte gå och så var det med det.
 
Jag gick inte ens när jag skulle dricka vilket resulterade i att jag nästan dränkte mig själv. Men har man bestämt sig så har man. Kan säga att det var en stor portion vilja som tog mig de där sista kilometrarna och var kraften till att spurta de sista 200 metrarna kom ifrån är fortfarande en gåta för mig.
 
Att springa Göteborgsvarvet var en av de absolut häftigaste saker jag gjort i mitt liv! Känslan att jag klarade det var underbar. När jag anmälde mig en lördag i slutet på september orkade jag inte ens springa två km. Men åtta månader senare sprang jag 21 km och snabbare än jag hade trott jag skulle orka.
 
Känslan var helt underbar och den höll i sig fram till måndagen. Då fick mamma hjärnblödning och det satte effektivt punkt för den euforiska känslan från loppet. Men slutet gott och jag anmälde mig snabbt till nästa Göteborgsvarv.
 
 
Juni
 
Tror det eller ej men jag lyckades inspirera stora killen med min bravad och jag fick med mig honom ett par gånger i löparspåret. Här ett kort från backen vi körde backträning i när han var med. Många kvällar hade det varit ett helt underbart ljus i backen och en kväll fick jag med mig kameran för att föreviga det. Vid den här tiden tog jag det lite lugnare och sprang inte så hiskeligt långa pass. Kände att jag kunde unna mig det en kort period.
 
 
Juli
 
På en jobbresa till Nyköping i början av juli tog jag med mig kameran av en ingivelse. Det visade sig ge ordetligt med utdelning. Jag lyckades springa på gästabudsföreställningar med tidsenligt klädda människor och hästar och gå utmed vackra Nyköpingsån och ta flera vackra naturbilder. Dessa dagar visade det sig också att det var SM i kanot, Corvetteföreningens mötesdag, linedance i hamnen och hela hamnområdet var dessutom nerlusat med en massa vackra veteranbilar och -motorcyklar.
 Det var bara att tacka för tillfället och plocka fram kameran!
 
 
Augusti
 
När folk sätter igång att gnälla på Facebook och alla dumheter som förekommer där brukar jag ta detta tillfälle som ett exempel på att Facebook inte är så dumt och att det kanske blir lite vad man gör det till.
Jag fick genom Facebook möjligheten att hjälpa till att skänka kläder till en grupp med vitryska barn som skulle komma och hälsa på i Sverige. Detta är barn som har ett rent helvete mer eller mindre hemma och blir utvalda av en förening i Sverige att få komma till Sverige under några veckor på sommaren och få nya kläder, bada i sjön, åka på utflykt och göra andra roliga saker som barn älskar men som de inte har möjlighet till hemma.
 
Många var vi som samlade ihop kläder från alla våra garderober och skåp och en fantastisk person åkte runt på kvällarna och samlade ihop allt detta och körde sedan till föreningen med allt. När barnen kom blev vi inbjudna till en grillkväll med dem och det var verkligen jätteroligt att träffa dem.
På vägen hem från denna kväll var det ett helt underbart ljus och stora killen och jag fick flera helt fantastiska bilder från gyllene timmen men denna på barnen slog dem för innehållsvärdet bilden har får mig.
 
Augusti var också månaden när jag började läsa två fotokurser vid Högskolan i Jönköping. Kan inte minnas att det någon gång har varit så roligt att gå i skola! Det var också nu jag för första gången såg vilken kvalitet det var på bilderna från en D800 och där och då bestämde jag mig...
 
 
September
 
I september var det dags att tävla i dressyr för jobbarkompisen och då passade jag på att plåta det stiliga ekipaget. Framridningen var utomhus och tur var väl det för inne i manegen var det mörkt som i en kolsäck. Inte mycket tilllfälle för fina bilder med andra ord.
 
 
September var också månaden när brorsdottern började dagis och ville ha en bild på hela familjen till sin dagisbok. Det gjorde att vi fick till en familjebild för första gången på typ fyra år. Det blev också ett fint kort att skicka till vårt fadderbarn i Burkina Faso.
Den uppmärksamme ser att jag har löparkläderna på mig, så mycket ansträngde jag mig för att se snygg ut på den bilden med andra ord. Typiskt mig...
Och nu kanske ni inser att det blev två bilder denna månaden och det stämmer. Men eftersom jag är envåldig härskare här inne på bloggen gör jag som jag vill och jag ville ha med två bilder i september. Så det så.
 
 
Oktober
 
Rekarturen i april inför en fotografering kom av sig lite med hjärnblödningar, halvmaror och helmaror på tapeten men i oktober skulle det äntligen bli av!
BästaKatarina och jag skulle äntligen göra vår arrangerade bröllopsplåtning vid Gunnebo Slott. Efter mycket om och men och arbete fick jag ihop en MUA och ett brudpar. Då blir MUA:n sjuk och Katarina åker på dunderfeber två dagar innan. Katarina knör i sig ett gäng Alvedon och sätter sig på planet ner till mig (som hon aldrig träffat) och jag shanghajar en jobbarkompis som sålt smink som får bli vår MUA. Vill man så går det!
Det blev en fantastisk helg att minnas med nya vänner och en massa fotograferande! Allt arbete innan var verkligen värt det och det gav så mycket inspiration till mitt fortsatta fotograferande.
 
November
 
Ett, tu, tre så stod jag helt plötsligt och såg fram emot att vara rockfotograf i november och plåta Destiny. Uppdraget krävde att jag spottade upp mig lite vad gällde redigering och jag tog en stort kliv fram med mina kunskaper inom området.
 
Det här var en av de roligaste plåtningarna jag gjort. Det blev ett helt annat fokus än jag var van vid. Istället för att bara framställa det vackra fick jag en helt annan konstnärlig frihet där jag kunde mixa med kraft, attityd och en skvätt mörker i bilderna. Kalasroligt verkligen! Det här vil jag absolut göra fler gånger!
Några veckor senare gick mannen med i bandet som trummis så jag fick även plåtat honom. En gruppbild på hela bandet nu när de blivit fler står på schemat och jag ser verkligen fram emot att göra det tillsammans med min nya kamera.
 
December
 
December var svår att välja bild till eftersom det var två betydelsefulla händelser denna månaden. Det var denna månaden jag köpte min D800 och jag är totalfrälst! En riktig milstolpe vad gäller mitt fotograferande att få möjligheten att köpa en sådan bra kamera och plåta med. Som jag skrivit tidigare: varje gång jag tittar på bilderna som jag hunnit ta med den blir jag lite religiös...
 
Förra året (2011 alltså, lite förvirrande i dessa tider) hade jag haft en julkalender med Tahu med lite spridda bilder utan sammanhängande historia och detta året ville jag utveckla det men jag visste inte hur. Det slutade med att musen Julius drog igång det hela och tillsammans med fler och fler vänner hittade de till slut Barnet som räddade mänsligheten undan mörkret från Kapten Preto. Viss inspiration från en annan historia med andra ord.
 
Kalendern utvecklades mycket mer än jag hade trott och berättandet med text tog stort utrymme. Det var en rejäl utmaning att helt plötsligt inte bara behöva spotta ur sig en bra bild på beställning varje dag utan även en bra historia där bilden på en bra sätt skulle illustrera händelserna i historien. Allt med hjälp av ett gossedjur, lite legogubbar, spännande ljussättning och insidan på vårt hus.
 
Det slår mig att jag som från början trodde att jag hade ett mediokert fotoår bakom mig hade helt fel! Fotograferandet har haft utrymme hela året och jag har plåtat mycket mer än jag trott. Jag har också fler roliga händelser jag kan blicka tillbaka på än jag först kom ihåg. Tänkt vad bilderna hjälper för att minnas roliga saker!
 
Vad tänker jag mig för 2013? Mer fotograferande med 800:an, den håller på att ta oss till nya höjder helt klart. Jag vill ha mer roliga uppdrag och utvecklas både som fotograf och även med redigeringen för att kunna förstärka det jag vill få fram med mina bilder.
Mer träning också. Inte bara kvantitetmässigt utan mer kunskaper och mer målinriktat och ta mer hjälp av kosten för att nå mina mål.
Ja, det borde väl vara tillräckligt för ett år tänker jag mig. :-)
 
Med detta vill jag önskar en god fortsättning på det nya året!