Lillians foto

En blogg full av bilder

Letning...

Kategori: Sanya

Sanya letar...

Är det någon som sett till våren? Fågelkvitter, ljumma vindar och sena ljusa kvällar? Någon?
Inte?
Kan tala om att när den väl bestämmer sig för att komma hit är jag mer än redo!

Mette skrev om jobb på Gran Canaria. Det var inte utan att man blev alldelse kollrig vid tanken.
Men det kunde varit värre. Det kunde blåsa och regna på tvären och vara en plusgrad. Det hade ju inte heller varit så roligt att traska runt i.
Man får se det från den ljusa sidan. *Tränar stenhårt på positiva tankar*

Klargörande

Kategori: Natur


Vintrig utsikt över havet

Kan tillägga att inspirationsstimmet som drabbade mig förut inte hade något med teknik eller teknikprylar att göra. Ifall någon undrade.

Och att denna bloggen får nya inlägg har inte mycket med Blogg.se:s utomordentliga driftsäkra teknik att göra heller. Det liknar mer ett lotteri i stil med: "Plötsligt händer det". Man ka vara glad om servern inte avvisar önskan om att komma in och pilla lite med bloggen.

Inspirationsstim

Kategori: Natur


Frusen Björnloka

Det är konstigt det där. Man skjuter upp en uppgift, hittar en massa olika saker man måste göra istället. Som att baka bröd, vika tvätt, läsa gamla tidningar så man kan slänga dem, tvätta handfatet, olja in köksbänken eller avkalka tekokaren.
Fast man gör allt det där nyttiga är fortfarande uppgiften kvar, den man undvek så omsorgsfullt.

Och varför undviker man den? Jo, man behöver vara vältalig och full av inspiration och låta riktigt "smashing". Och det är ju inget man bara får till sig så där alldeles gratis. Det är inget som hör till vardagen för mig i alla fall. Jag vet inte hur det är med er, ni kanske susar runt i ett inspirationsstim hela dagarna?

Men så helt plötslig dyker inspirationen bara på en, helt utan förvarning. Man blir helt paff och tror att det inte kan vara på riktigt. Men så inser man att det faktiskt är det. Då är det bara att vara snabb som tusan, skicka en tacksam tanke till sin lyckliga stjärna och köra igång.

Så håll i er bara, nu uträttar vi storverk! Det gäller ju att passa på så länge man befinner sig i stimmet....

Nypon i vinterskrud

Kategori: Natur


Fruset nypon

Om tekniken hade varit med mig idag kunde jag välja på en massa olika bilder. Vackra sommarbilder, mustiga blommor, mina barn i motljus, what ever. Men nu är inte tekniken med mig idag. Den där sablars ¤**\$@ tekniken!

Var är alla döda råttor, spiraler, knytna nävar och smockor när man behöver dem, jag bara frågar?? Jag kan inte se en enda Asterix-svordomsfigur på hela mitt tangentbord?? Och ändå har jag en massa knappar på det! Värdelösa tangentbord säger jag bara.

Och överskriften var jag bara tvungen att ta långt från resten av texten. Jag kunde inte gärna skriva "Jävvla tangentbord" eller "Satansteknik". Det hade inte matchat resten av min väna text.

När jag återkommer är jag förhopningsvis på bättre humör..

Tiolista

Kategori: Natur


Björnloka

Tio saker som är bra med att vara hemma sjuk:

1.
Man äter inte så mycket. Så fort man kommer på att man ska äta ställs man inför ett val: äta eller andas. Just då känns det ganska viktigt att andas så oftast går det alternativet segrande ur konflikten. Ibland blir det andra alternativet ganska lockande och då kan man försöka att låta bli att andas en liten stund. Försöka duger.

2.
Dricka går under samma valsituation som ovan.

3.
Man slipper falla i sömn fem minuter efter att huvudet landat på kudden. Istället får man lite egentid och hinner fundera på dagen och alla saker man borde gjort som man inte har gjort.

4.
När man lagt sig får man tillfälle att träna på olika sätt att andas med öppen mun, utan att få ont i halsen för att den blir så torr. Oftast har man ganska lång tid på sig så man hinner träna ordentligt och inte bara hasta förbi det.

5.
Man kan sova länge på morgonen. Fast eftersom man tränat på andningtekniker i så många timmar kvällen innan blir nog summan att man får sovit mindre i alla fall.

6.
Man slipper vakna upp på morgonen och känna sig så där äckligt utvilad och redo att ta sig ann dagen.

7. Vetenskapliga studier kan utföras om papprets ytstruktur och hållfasthet. Edets Torky Kök eller Lambis toapapper, vilket känns bäst mot näsan?

8.
Möjligheten och tiden finns att bekanta sig med familjen Dammråtta som man hyser hemmavid. I dagsljus.

9.
Behovet att botanisera i makens medicinskåp efter lite piller med klös i gör att man även här gör en kartläggning. Är de vita eller gula pillrena bäst?

10.
Man hinner ta långpromenader med lilla vovvsingen (se nedan).

Bara göra bra saker

Kategori: Sanya


Sanya (på en annan is än den idag)

Jag har åkt på en dunderförkylning med tillhörande krämpor och var hemma från jobbet idag för att kyrera mig. Men eftersom jag räknade med att madam unghund inte kände för att softa med mig i soffan hela dagen tänkte jag att vi skulle ta en skogsromenad så hon fick göra av med lite energi. Så att vi sedan kunde softa i soffan. *Smart*

Jag plockade på mig kameran och gav mig således ut i skogen med henne. Efter en tredjedel av promenaden kände jag att det inte var vad jag egentligen klarade av men varför vända när vi hade kommit så långt? Jag kan ju ta det lite lugnt och stanna till lite då och då och ta det i mitt tempo, eller hur?

När vi sedan kom fram till havet gick Sanya ner sig i isen men hon lyckades ta sig upp själv ganska snabbt, det var alldeles vid stranden så det var inte djupt.
Eftersom det var -6 grader var det bara att sätta av i sporrsträck så vi kom hem så snabbt som möjligt så hon inte skulle bli alldeles för kall. När vi äntligen kom hem var det bara att stoppa in vovven i badkaret och spola med  ljummet vatten och sedan torka så torrt jag kunde.

Kan säga att jag fortfarande inte hämtat mig från det äventyret. Och efter det bestämde jag mig för att bara göra bra saker resten av dagen.

Jag har surfat, sovit , lagat mat och tittat på TV. Och gossat med vovven. I soffan.

Så jag lyckades i alla fall resten av dagen!

Sommarhärligt

Kategori: Natur


Lupin

Veckans uppdateringar på bloggen har lyst med sin frånvaro eftersom jag haft fullt upp med annat. Jag har lobbat och fiskat helt ogenerat efter röster till tävlingen "Bästa vinterbilden" under hela veckan. Tänkte att det kunde sitta fint att vara bland de trettio som går vidare och blir bedömda av juryn.

Så, om du inte har varit inne och röstat ännu så har du tid på dig fram till midnatt! Tior önskas, om man får lägga sig i... Och som en liten motvikt mot allt vintrigt, krispigt, vitt, snöigt, isigt och frostigt bjuder jag er på en härlig Lupin från en morgonpromenad i somras.

Eftersom jag åkt på en hejdundrande förkylning och inte orkar köra så många knop i taget, lovar jag bra uppdatering under veckan som kompensation för denna veckas smala utbud.

Mina kära besökare

Kategori: Tävlingar

Nu är det så att jag kommit på den briljanta idén att vara med i en fototävling. Jag tänkte att ni, mina kära besökare, kanske vill stötta mig i detta och hejja på och kanske till och med gå in och rösta på mina bidrag?

Rösta gör ni genom att klicka på titeln för varje bild i detta inlägg, då kommer ni till tävlingen och där är det bara att klicka i för en tiopoängare!

Eftersom vi välsignats med vansinnigt mycket snö här på västkusten denna vintern så hade jag ju faktiskt en chans att skaka fram en vinterbild för en gångs skull.
Så, håll till godo, välj vilken/vilka bilder ni vill rösta på och kör igång! Och sprid till alla ni känner!!!

Vinner jag så delar vi äran allihop och har en hejdundrande bloggfest. Jag bjuder på snittar och bubbel.


Blueskatt

Kategori: Djur


Blueskatt

De där små liven har en märklig förmåga att slappa och madamen har förfinat den förmågan efter många års stenhård träning. Hon är vår blueskatt.

Ny vecka

Kategori: Fotoutflykt


Moa

Då var denna veckan igång.
En helt vanlig vecka med fem arbetsdagar.
Det var längesedan man hade en sådan.
Hur ska detta gå...?

Så länge får ni titta på en bild från vår fotoutflykt förra söndagen.

En studie...

Kategori: Natur

Frökapsel

En studie i frost.
Det är lätt att göra sådana studier. När det är -15 grader när man är ute på morgonpromenaden. Och då har vi det ändå inte kallast i vårt avlånga land. Men jag är nöjd ändå. Jo, tack det räcker med det. Idag hade vi det lite ljummet, bara -3 grader. Om man får välja passar det mig bättre.

Polarvarg?

Kategori: Sanya

Några bilder från vär promenad i onsdags när det hade kommit så mycket snö. Sanya tränar på sin  polarvargsimitation...


Vår fina tjej!

Snö

Kategori: Natur


I snart ett dygn har vi på Västkusten välsignats med snö. Vi har hunnit skotta två gånger på parkeringen igår men idag syns det inte.
Snacka om att jag är glad att jag är ledig idag! Kan se framför mig hur kul det hade varit att försöka köra till jobbet idag.... not.
Vi har ännu inte vågat oss ut. För att göra det måste man anta en annan form och det är inget man gör i rödaste rappet. Tjocka strumpor, stoppa in byxorna, termobyxor, stövlar (det enda som funkar när snön går till knäna), långärmad tröja, halsduk, jacka, mössa, vantar... Pust!
Man skulle nästan kunna drista sig till att tycka att det kunde vara tillräckligt med snö nu. Om man får säga sin åsikt.

Men det är väldigt vackert och när jag antagit en annan, mer varmare och anpassad form, ska jag ge mig ut i snön med kameran! Så länge får ni hålla till godo med dessa bilder jag tagit ut genom våra fönster.AltangrindenUtsikt från köksfönstret

Liten smygtitt

Kategori: Fotoutflykt


Amanda

En liten smygtitt från vår fotoutflykt i söndags. Monika och jag hade lyckats få tag på flera modeller och vi begav oss ut i skogen släpandes på stora väskor med en massa rekvisita och kläder. Snorkallt var det och vi var ute i nästan fyra timmer men jätteroligt var det. Efteråt var man lite trött efter överdosen av frisk luft! ;-)

Vinterpromenad

Kategori: Natur

Några bilder från vår promenad igår. Kallt som skam var det men väldigt vackert.

Viken
VassÄpplen

Utmaning

Kategori: Berättelser


Fyrverkeri

Jag hade förberett mig inför fyrverkerierna. Kollat utrustningen, även de nya sakerna som skulle användas. Batteriet hade två pinnar kvar, borde ju räcka.

Jag var förberedd.

När tolvslaget började närma sig ställdes all utrustning ut på verandan. Bubblet, barnvänlig sort, och glasen i position.

Allt var klart.

När grabbarnas småsmällare började blixtra av fick vovven fnatt, trasslade in sig i stativet och ville in på två röda. Kan tillägga att jag inte ens försökte ta bilder då eftersom jag hade vovven!
Galen vovve i ena handen och kamera på stativ i andra, som stoppades i sin reaplansfart mot altangolvet.

Så.
Vovve i säkert förvar längst in i huset och jag var beredd!

Fjärrutlösaren kände inte för att funka.
Nähä? Det funkade ju alldeles nyss??
Skit i den.
Trycka på knappen.... Nähä?
Batteriets två pinnar hade snabbt blivit en röd pinne!

Stänga av kameran.

Vänta en minut.

Sätta på kameran.

Jupp, det gav batteriet ett extra andetag.
Knäppa fyrverkeriet, äntligen!

Dock talade de så blixtrande sakerna inte om vart de tänkte smälla av och eftersom jag stod så nära blev det en del svarta bilder eller bilder med något odefinierat ljus ute i kanten. Ufon kanske?

Så.
Jag är jävvligt glad att jag har någon bild på ett fyrverkeri!

Och god fortsättning på er!