Lillians foto

En blogg full av bilder

Är våren på väg?

Kategori: Havet


Härligt glittrande hav

Söndagen bjöd på allra härligaste vårvärmen. Jag hängde på mig kameran och gick en sväng, i bara en skickad tröja som "jacka"!  Alldeles tokigt...
Vi var ännu tokigare senare på dagen... Vi åt middag ute! Hur ska detta sluta...?

Förberedelser

Kategori: Produktfoto


Glasburkar

Då börjar det närma sig, Earth hour, och jag håller på med lite förberedelser. Ovan kan ni se en del av det som ingår i förberedelserna. Ser inte så himla upphetsande ut just nu, jag vet, men det kommer det att bli, vänta bara...
Och vad gäller familjen så är de vid det här laget vana vid att jag smyger runt med kameran på de mest oväntade ställena. Som att exempelvis ligga och smyga på en hoper glasburkar. Men jag har fått ett erkännande från lillgrabben: *harkel* Han tycker det är kul när föräldrarna är lite tokiga ibland och han deklarerar nöjt att vi är OK! Pust, då gick man hem där! ;-)

Earth hour

Kategori: Havet

Solnedgång

På lördag är det Earth hour. Ska ni göra något speciellt då? Vi har bestämt att vi ska göra lite extra mysigt under den timmen.... och så ska jag vara med i en fototävling där jag ska ta kort på det vi gör. Vi får hålla tummarna att jag kammar hem segern. Och gör jag inte det har vi i alla fall haft en mysig och annorlunda lördagskväll!
Här är en bild från en solnedgång tidigare i år när killarna sitter och blickar ut över Nidingens fyr.

Vass

Kategori: Havet


Vass med havsutsikt

Så var det tordag och hittills har hela veckan bjudit på strålande sol, även om det varit vansinnigt kallt. Det är många vackra soluppgångar man har missat att plåta på väg till jobbet. Varför är det inte så vackert på helgen så man kan gå ut och plåta? Fast det är klart, vanligtvis är jag inte uppe vid sextiden på helgen, det kan ju kanske påverka...
Men här var jag ute ganska tidigt en helg... eller ja, klockan hade nog hunnit bli halv tio, men ändå! Och det blev vackra bilder. Har märkt att jag gärna tar kort på vass av något underlig anledning. Tycker att de är väldigt vackra, när jag håller i kameran. Har aldrig tänkt på det innan. Det lär väl bli fler vassbilder, har ett par i arkiven om det skulle köra ihop sig! ;-)

Relaxa

Kategori: Natur


LIten paus

Här har ni en bild som jag tycker har en så skön stämning. Detta är under en av våra promenader och det ser ut som vi har varit ute och gått i minst en mil. I själva verket har vi väl gått en si så där 600 meter, så inte är de helt slutkörda i alla fall, de tar bara en liten paus!

Tackar och bugar

Kategori: Havet


Vacker vass

Först måste jag tacka och buga för alla snälla kommentarer jag fått! Och visst är det jag som har tagit alla bilder som finns på bloggen. Detta är min bildblogg och här tampas jag med tekniken, både kring fotona, redigerandet och slutligen på bloggen. Html- analfabet som man är kännetecknas framstegen här på bloggen av små steg framåt, alltså väldigt små steg. Men skam den som ger sig!


Blommor

Kategori: Produktfoto


Blommor

När man som jag sitter med ett nygammalt intresse och har hur mycket som helst att lära är det kul att bara hålla på för man lär sig hela tiden, det gäller bara att hålla på med det!
Det här är t.ex. smyckesdetaljer jag tänkt sälja på Tradera, förövrigt en bild jag blev väldigt nöjd med..

Vårvärme

Kategori: Havet

Liten grabb på berget

Bild från en vacker dag tidigare i år som matchar denna soliga och våriga fredag!

Jo, det blev en tvätt. Och ett skurat handfat, och diskbänken slant visst med i farten. Sedan var det ju inte så avkopplande att skrota runt hemma och få en massa smulor i strumporna så jag var tvungen att dammsuga lite också. Men nu är jag rätt utschasad så det får bli en bok och sitta på hela ryggen i soffan en stund.


Solsken

Kategori: Havet

Sonen på bryggan

Solen lyser härligt ute och här går jag och skruttar med min förkylning och hosta. Känner för att ta kameran i hand och ge mig ut och ta en massa bilder. Men det kanske är bäst att låta bli och ta det lite lugnt idag.
Eller om jag skulle dammsuga lite. Baka ett bröd. Eller skura handfatet. Nej, kanske inte. Tvätta lite kanske, maskinen sköter ju det mesta jobbet. Jo, slänga in en tvätt och läsa lite. Eller bara sitta och redigera bilder...


En kopp te

Kategori: Havet

Svan i en grå värld

Lördagen kändes grå men man ska inte låta sig nedslås av det. Nejdå, det är bara att hänga på sig kameran och ge sig ut, det finns fördelar med det gråa, kalla som kan ge fina kort om man bara ser det. Ni förstår att jag hade en riktigt bra minut när jag tänkte så där klämkäckt..... ;-) Efter en stund ute gav jag dock upp och gick in och satte på tevatten. Men det blev en vacker bild på en av svanarna som bor i viken.

Sista snön

Kategori: Natur

Litet hus i vinterlandskap

En sista bild på det vackra vinterlandskapet. Ett litet hus inbäddat i snön, med egen "brevlåda" för tidningen.


Vinterland

Kategori: Natur


Vinterlandskap

Ännu en bild från den vacka torsdagen. Fast även om det är otroligt vackert räcker det alldeles utmärkt med en dag, för nu är jag sugen på våren!

Blixtvisit

Kategori: Natur


Lykta i snölandskapet

Vintern gjorde en blixtvisit på våra breddgrader i veckan och så här vackert blev det då. Med tanke på att SMHI utlovat flera plusgrader dagen efter var det bara att ge sig ut och fotografera sagolandskapet så fort man kom hem efter jobbet .
Och visst stämde SMHI:s prognos, 24 timmar efter detta foto togs fanns det knappt någon snö kvar...

Härliga vitaminer

Kategori: I köket

Mumsiga frukter och grönsaker

En annan bild på härliga färger, av den lite mer naturliga och nyttiga sorten!
Jodå, nu när veckan kommit igång på allvar har sockerberoendets klor börjat släppa taget och man börjar känna sig fri. Lagom till nästa helg och stundande lördagsgodis... kanske skulle man ta sig en djupare fundering här?
Sockerberoende någon?

Kategori: Allmänt


Lördagsgodis

Så här på måndag när man brottas med sockerberoendet som kickstartades i helgen kan det vara svårt att drömma om en sellerikvist. Drömmarna ser snarare ut såhär...... Mums! Om man bortser från alla E-nummer allt innehåller. Det kanske kan vara avskräckande? Jo, alla medel är tillåtna, även om det innebär att man baktalar godiset!


Tävling

Kategori: Tävlingar


Lördagsgodis

Jo så är det, nu får inte barnen ens ha sitt lördagsgodis i fred för kameramamma. Eller det var faktskt tvärtom. Jag kommer hem med alla kassar från mataffären och barnen frågar om jag köpt något lördagsgodis. "-Ja, det har jag men jag ska ta kort på det först, sedan kan ni få äta upp det." - "....Va...?..." 

Emelie har en tävling där man kan vinna en reflexskärm från tvspelsweb.se och den vill jag gärna vinna! Temat är färg så det var bara att spinna igång med kreativiteten. Att det skulle bli lite väl utmanande att få en färgrik bild utomhus insåg jag snabbt  när jag tittade ut på det gråa, blöta, halvmörka marsvädret utanför fönstret. Det var bara att hitta inspiration någon annanstans. Och var hittar man färg om inte i mataffären!?
Nu är det bara att hålla tummarna, tänk er bara vilken ljussättning jag skulle få på ett par geléhjärtan med en reflexskärm!Musik

Kategori: Allmänt

Ikväll var det musikuppträdande och flera duktiga elever på Kulturskolan var med. Stolt mamma och pappa var givetvis där för att lyssna på underverket och hejja på!

Stolt mamma rusade runt med storekameran i den lilla lokalen... men jag blev nöjd med bilden!En jätteduktig violinist som hade valt att utmana sin fingerfärdighet med VivaldiDen andra pianisten rev av Final countdown
Vintrig brygga

Kategori: Havet

Från Röde Holme
Brygga 

Om man lyckas komma upp tidigt på helgen kan man få riktigt härliga bilder. Och det är man ju beredd att göra för en bra bild! Denna bild är tagen vid ett sådant tillfälle. Det var jag, kameran och havet...En strandpromenad

Kategori: Havet

En rogivande bild
Mannen på stranden

Från en promenad på stranden. Visst, kamerans vitbalans har flippat ur, vilken tur jag hade!Syskonkärlek?

Kategori: Havet


Bröderna vid en sjöbod

En bild från vår promenad i lördags. Är det detta man kallar syskonkärlek?Söndagens nöje

Kategori: I köket


Goda äpplemuffins


Välkommen till mitt kök och doften av goda äpplemuffins...