Lillians foto

En blogg full av bilder

En onsdag

Kategori: Djur

 
Är ni med på känslan eller?
 

Godnatt

Kategori: Havet

 

Falkenbergs stadslopp 2013

Kategori: Tävlingar

Idag var det dags igen. På morgonen trodde jag i min enfald att det skulle bli molnigt och lite svalare men det gick över. Sviten med att springa lopp i minst 25 graders värme bröts inte idag. Dock var det en del moln men det gjorde ju varken till eller från en dag som denna.
Jag gick ut ganska hårt för att från början ha en bra tid. Har märkt på träningar att det ofta är då jag får bra tider men det höll inte hela vägen. Hade musik i lurarna och försökte peppa mig själv hela vägen: Jag orkar,  nu var det lite svalt, jag är pigg. Typ så.
Falkenbergs stadslopp är ju ganska flackt. Fram till de sista 400 metrarna. Där tyckte jag att det dök upp backe efter backe och jag var helt slut. Backe, sväng, backe, sväng igen. Men var sjutton var det där jefla målet egentligen?
 
Koncentrerad spurtare
 
När så äntligen målet var i sikte 100 meter längre fram var det dags att spurta. Såg dessutom att jag hade en urusel tid så det blev ytterligare motivation till spurten. Korsade mållinjen på den mediokra tiden 1.00.34 och väl över var jag bra nära att kräkas. Men syrran blev impad av min spurt och det är ju alltid något.
Jag proppsade dessutom på att vi skulle kolla vilka nummer som vunnit priser och det gav syrran 1 kg kaffe. Tur att det är hon som dricker kaffe i sällskapet.
 
Syrran ryckte tag i en tant på gatan som fick agera fotograf
 
Syrran sprang in på ett tufft personbästa och jag lyckades med personsämsta. Nåja, man kan inte vara på topp jämt. Även om någon dag hade varit kul. Bara hem och träna så man kräks i diket, för att slippa göra det med 2000 åskådare.
Om en månad är det dags igen. Förhoppningsvis är jag lite bättre tränad och med tanke på att vi ska springa på natten borde det vara svalare. Men man ska ju inte vara för säker...

Nära naturen

Kategori: Havet

Instagrambild
 
Fyra härliga dagar nära naturen. Vara på stranden på dagarna och leka i vågorna. Sola mellan doppen eller varför inte bygga stenpyramider. Undersöka omgivningarna på eftermiddagarna, med kameran så klart.
Sitta ute och äta. Antingen utanför tältet eller på en härlig sluttning som här. Handen på hjärtat, hur många middagar har man den här utsikten? Eller sitta och följa solen ner i havet från en sanddyn. Gå och lägga sig när ljuset har försvunnit och ersatts av mörker och naturen är helt stilla.
Man måste liksom vara ute för att ta del av detta. Och ute har vi varit, i princip hela tiden, dygnet runt. Det är inte ofta man är ute så mycket men det är en underbar känsla att vara det.
Det är en känsla man kan leva på länge.
 
 
 

Öliv

Kategori: Havet

 
 
 
 
Svensk sommar när den är som bäst: stekhet färja, hamn, snickarglädje, trånga gator, solsmekta bryggor, sjöbodar, klippor och dopp från bryggan ner i kristallklart vatten. Lägg till goda vänner, skaldjursmiddag på bryggan, saltstänka barn och en energisk hund som får Hammy i "På andra sidan häcken" att framstå som en sengångare. Det är inte mycket som slår det ska jag tala om.
Det är en sådan dag man omsorgsfullt viker ner och sparar i minneslådan för kommande dagar. Då när solen flämtande ger upp strax efter lunch och kakelugnen och en kopp te är den bästa tänkbara kombinationen. Men inte idag. Och inte imorgon heller tack och lov.
Må gott mina vänner och njut!
 

Stora killen

Kategori: Porträtt

 
"Du får inte lägga ut den någonstans, lova det!"
Sådant lovar jag aldrig. Klart jag ska lägga ut den och visa min goa kille. För det är inte lätt att fånga ljuskygga tonåringar på bild. Speciellt som de har en fotoglad mamma som har plåtat dem ett par gånger. För längesedan då. Och alldeles för mycket, som de själva tycker. Mamman hade förstås gärna fortsatt plåta...
 
Hur som helst, nu drar jag ut till ön. På återseende.
 

Marvels-Griffins

Kategori: Sport

 
För mamman med fotointresse är amerikansk fotboll riktig mumma. Härligt krämiga färger mot en bakgrund av grönt gräs kryddat med stora buffliga skydd och dramatiska tacklingar. Kan man önska sig mer?
 
 
 
 
 
Jäklar bara, där satt den perfekta actionbilden! Nöjd med mig själv plåtade jag vidare och tittade sedan på medan dubbelduschhögen sakta upplöstes. Oops, det var visst stora killen som låg nederst... "Gick det bra vännen...?"
 
 
Den matchen blev det tyvärr förlust för laget men herre gud, vad gör det? Jag fick ju kalasbilder!
 
 

Varbergsloppet 2013

Kategori: Tävlingar

 
Varför bryta en lite småmysig vana att berätta om alla lopp jag springer?
Hur som helst var jag med i Varbergsloppet i lördags. Vilken folkfest i hela staden! Började dock med att jag fick hitta på en egen parkering längs järnvägsspåret för att lyckas bli av med bilen. Som tur var hade fler kommit på den briljanta idén och tillsammans trotsade vi skylten som talade om att det var parkering förbjuden. Man kan ju inte hålla så hårt på formaliteterna en sådan dag. Eller nå't i den stilen...
 
Väl framme tog de vanliga rutinerna vid: hämta ut nummerlapp, hoppsan en T-shirt också! Stå i toakön långt över uppvärmningen för vad ska man göra, man måste ju gå liksom?
Och skepp ohoj, där stod ett par kollegor och hojtade. Hejjarklacken (läs: dittvingade söner) tog tillfället i akt och pep iväg som en avlöning och jag slöt upp med kollegerna. Att vi inte skulle starta i samma grupp är ju en mindre detalj och vi stod och peppade varandra och kollade så Runkeeper var igång.
Men så var det dags att leta upp sin egen startgrupp.
Målet för dagen var att ta sig i mål under 60 min. Personbästa ligger ju på 57.12 men jag var lite osäker på om jag verkligen skulle lyckas ta det.
 
Vädret för dagen bjöd på ca 23 grader och en del sol. Eller typ sol hela tiden. Jag har lärt mig den hårda vägen vad det kan göra så jag hade laddat med en dubbel resorb utan is hemma.
Den första halvan av loppet bjöd på en del stegring och jag kände att jag ville hushålla med energin. Eller, jag var feg helt enkelt, ville inte ta ut allt innan mållinjen.
 Andra halvan bjöd på mer nedförslut och det tackar vi för. Fegheten satt dock i men handen på hjärtat började jag bli lite trött också. Och få ont i fötterna! Jag har ju pratat om att jag behöver nya skor sedan i april och nu kände jag att det fick räcka. Jag ska inte behöva ha ont i fötterna, det har jag ju inte haft innan och nu ska jag dessutom ha ett bättre löpsteg.
 
Så äntligen syntes målområdet och jag tokspurtade sista 200 metrarna och det var väl tur det. Lyckades ta mig i mål på tiden 59.47. Precis under 60 min med andra ord.
Målet nådde jag men jag känner mig ändå inte helt nöjd med loppet. Kändes som jag fegsprang och det är ingen rolig känsla. Den välkända frustrationen gav sig till känna, den som gör att jag vill ut och springa ner ett berg på två blankt men det får väl vänta lite.
Påväg hem i bilen sa jag till stora killen att jag ville gå ut och springa lite så där på kvällskvisten. Han bara skakade på huvudet och sa att jag var helknäpp...
 
Men sedan dess har jag varit ute och shoppat. Och testsprungit. Mer om det en annan dag.
 
 

En kamera

Kategori: Produktfoto

 
Jodå, jag har plåtat lite idag. Men inga "vanliga" bilder utan lite sexiga produktbilder till säljesannonser. Som den här t.ex. Min trotjänare letar ett nytt hem och kanske har du eller någon du känner ett kärleksfullt hem till den? I så fall kan du läsa annonsen här och när du har gjort det kan du slå en signal så ordnar vi resten.

Snart!

Kategori: Porträtt

 
Joråsåatt. Snart är det dags. Ett par timmar till i saltgruvan så är det dags för semester! Då behöver man inte sitta inne på ett välventilerat kontor med fleecetröja och titta ut på härligheten, då kan man vara ute hela dagen i solen. Och så mycket olika projekt jag har på gång nu så hinner jag inte jobba mer!
Känslan när man blivit klar med allt som behövde göras innan man går på ledighet är härlig. Jag har till och med rensat i mailkorgen, bara en sådan sak. Har väl en och annan liten sak jag kan göra imorgon men i övrigt får jag försöka ha ihjäl tiden på något bra sätt. Kan väl alltid störa några kolleger med en massa intressant pladder.
Det och gå hem tidigt låter som en hållbar strategi för morgondagen, den kör vi på.
 

Kimberlys

Kategori: Porträtt

 
 
 
 
 
Jodå, det var allt fler elevers modeller jag plåtade den dagen när vi stegade runt i det gamla tegelbruket och hade skoj. Det här är Kimberlys modell som fick visa upp hennes tolkning av tema rymden.
 
I övrigt laddar vi för semester här i stugan. Ett par dagar kvar så är saken biff. Då jäklar i min lilla låda!