Lillians foto

En blogg full av bilder

Envis i Nyköping

Kategori: Fotoutflykt


Nyköpingsån

Planeringen jag hade gjort för fritiden i Nyköping blev ju inte riktigt som jag tänkt mig, för att uttrycka det milt. Men jag hade ju bestämt att jag skulle ut och plåta!
Varken punka, feber eller dunderförkylning kunde stoppa mig utan jag hängde på mig all utrustning och drog ner på stan.
Och tänka sig, när jag stod där bakom kameran och filurade på vinklar och slutartider var både förkylning och trötthet som bortblåsta.
Förvisso slog de till med samlad kraft när jag kom tillbaka till hotellet men vad gör det, jag hade fått min dos av fotografering och visste att jag hade några vackra och stämningsfulla bilder i kameran så jag var ju glad ändå! :-)

Bildlöst inlägg...

Kategori: Allmänt

Gaahh!

Pust...

Stööön...

Blev inget fotograferande ikväll kan jag säga.. Tror inte jag har några bilder som skulle kunna illustrera sinnestillståndet just nu, även om jag gräver djuuupt i arkivet.

Blev lite ändrade planer ikväll. Såg till att fixa en punktering utanför stan. Fick tillslut tag på ett generalpucko i Arvidsjaur på hyrbilsföretaget som skulle maila till kontoret jag hämtade ut bilen hos att jag hade punka. Hallå...? Missade du att jag stod vid vägkanten??
Dags för nästa generalpucko (Jo, det fanns fler, de har nog ett traineeprogram på företaget). Hon tyckte jag kunde lösa det bäst jag ville i princip... Eller hur, hänga på mig alla väskor och lifta in till centrum eller???

Efter att blivit tillsagd tre gånger att jag gick lösa det själv kom det äntligen en bärgare. Och det var inte vilken bärgare som helst utan världens bästa bärgare, jag lovar! Han tar ett titt på däcket, som naturligtvis är ett specialdäck, ringer kompisen och visst hade han just ett sådant däck på hyllan och hade inte hunnit gå hem! För sådana här saker händer ju aldrig på kontorstid om det nu var någon som trodde det.

Så nu sitter jag på mitt hotellrum och är himla glad att jag träffade ett par trevliga och vänliga människor efter detta generalpuckomaraton!

Akta er för hyrbilar säger jag bara...

Resa på schemat

Kategori: Byggnader

Kvarnbyn

Imorgon är det dags att hoppa in i den hyrda BMW:n och ge sig iväg till Nyköping för jobbets räkning. Lite körglädje och en god lyssningsbok borde göra susen en sträcka som den.

Sedan tror jag faktiskt jag ska ta med mig kameran. Finns många vackra hus i Nyköping som bara väntar på att bli fotograferade. Och varför försitta en möjlighet att skämma ut sig i Nyköping, liggandes på stenmurar eller bara stå och glo på en gatulykta för att se hur ljuset faller?
En sådan chans måste man ju ta! :-)

Små glimtar

Kategori: Byggnader


Kvarnbyn

Griffeltavlans grepp har inte släppt riktigt ännu men vi får små glimtar ut i den moderna tiden emellanåt. Ser vissa paralleller med min inspiration. Men idag blixtrade jag till och tvingade med mig grabbarna på fotoutflykt. Eller det var faktiskt igår jag blixtrade, fick en massa roliga fotoidéer helt utan förvarning. Och varför gå och fundera på det när man kan slå slag i saken direkt? Eller en sak i alla fall.

Men det är klart, hade jag fått med mig snabbfästet till stativet hade jag ju faktiskt kunnat använda mig av det. Ganska bra att ha när man planerar kvällbilder onekligen. Nu fick jag använda mig av de naturliga stöd som fanns och det blev lite begränsat. Blir till att åka dit igen snart.
Och då ska jag ta med mig snabbfästet.

Tillbaka till griffeltavlans tid

Kategori: Allmänt

Vi har lite tunnsått med internet just nu. Återkommer när vi är på banan igen.