Lillians foto

En blogg full av bilder

Stalltips

Kategori: Porträtt Barn

 
Varför inte prova något nytt, det kan ju alltid vara kul? Men frågan är om man inte ska välja en annan kavaljer. Den där ser ut att vara lite stel i höfterna. Passar inte alls till ändamålet, bättre då att leta upp en eldig latino.
Den här verkar ha blicken långt i fjärran. Den är nog ett utmärkt sällskap om man vill spana på båtar eller drömma sig bort på en kajkant med blicken vid horisonten. Fantisera om präktiga skepp värdig en prinsessa på jordenrunt-resa som ledsagas av en flock delfiner.
Det hade ju också varit något nytt.
 

Äta bör man...

Kategori: I köket

 
Sedan jag vann startplatsen i Lidingöloppet 10K har jag nästan inte sprungit någonting. En trilskande vad har satt käppar i hjulet och totalförstört mina planer. Men jag har varit en duktig tjej och lyssnat på kroppen. Och det har gett utdelning också. Även om det känns som jag tar konceptet "Vila sig i form" till nya höjder. Men nu känns vaden bra och jag ska nog testspringa lite kort imorgon bara för att känna på det.
Men man kan ju äta bra och ladda på det sättet i alla fall.
Hoppsan, det tåget missade jag visst också.
Nåja, kan kan vara noga med sömnen och sova ordentligt innan i alla fall. Ja, det kan jag göra.
 

Hösten

Kategori: Porträtt Barn

 
Jodå, i måndags kom hösten till dessa breddgrader. Då kan vi ju passa på att vara med i en hösttävling:
Med denna bild är jag med i tävlingen som ordnas mellan Katarina Ratcliffe och Cupnation.
Gurkan får vara med mig i denna tävling så håller vi tummarna att det blir vinst. Jag har ju inte vunnit något alls den här veckan och det blir ju lite ovant liksom...

 

Göteborg

Kategori: Porträtt Barn

 
I helgen har vi haft finbesök och då var det sagt att vi skulle göra Göteborg. Eftersom alla heter Glenn i Göteborg och rensar fisk visade vi Feskekyrkan, hamnen och på kvällen åt vi skaldjur. Man får ju inte avvika för mycket från verkligheten och göra någon besviken! ;-)
 

Ett med naturen

Kategori: Flera vovvar


Så kan det gå när man blir så glad att man drar hela skägget i gräsmattan. Och lite till.

Gurkan gungar

Kategori: Porträtt Barn

Showartjejen!
 

One in a million-veckan

Kategori: Porträtt Barn

 
Wow, vilken vecka! Sitter här lite småmosig efter ett par dagar men höga toppar och djupa dalar. Gäller att hålla i sig i en sådan livets bergochdalbana.
Som jag skrev tidigare råkade jag gå och vinna en startplats i Lidingöloppet 10 km. Om två veckor. Skulle ju bara tipsa om min bästa löparlåt (läs: den enda, brukar inte springa med musik!). Och de vassaste låtarna skulle vinna startplatser och jag tänkte att det är lugnt, jag vinner inte. Jo tjena!
Dagen efter går jag och vinner ett personligt mobilskal hos bästaKatarina. Så himla kul!
Vilken vecka som sagt!
Har bett mina kära vänner på fb om hjälp med att leta fram lite tävlingar där vinsten är en bil eller ett nytt kök. Hade ju suttit som en smäck vilket som och man ska ju smida medan järnet är varmt säger de. När man väl har något järn kanske... ;-) Det är  ju ändå bara fredag, har ju flera dagar kvar!
Och de dagarna ska jag bland annat passa på att hälsa på den här lilla tjejen. Fast hon har ju blivit stor sedan bilden togs förstås. De växer ju som ogräs i den åldern.
Fast först kanske jag ska ta en sväng förbi ICA och kolla om de har några färgglada talonger med spännande tävlingar!
 
 

En man och hans hundar

Kategori: Vovvarna

 
Solig sommardag, gå ner till havet och bada och vara med sina bästa kompisar, samla vackra snäckor, kasta pinnar, akta sig för framrusande vovvar som har nollkoll. Ungefär så är väl receptet på en alldeles lyckad och härlig dag?
 
Från det ena till det andra: har råkat gå och vinna en startplats till Lidingöloppet (10km) i slutet på september. Någon som vill hänga med?
 

Gårdagen i bilder

Kategori: Personligt

Halv nio igår morse blev sängen helt belamrad av familjen, vovvar, morötter, ananas och tomater. Jo, en salig blandning kan tyckas men se frukterna och grönsakerna fick jag istället för blommor. Det gäller ju att slå två flugor i en smäll och ett knippe morötter ser ju nästan ut som en bukett. Om man tittar snabbt. :-)
Men allt hade sin förklaring och jag blev jätteglad för morötterna. För i det stora paketet låg denna manick:
 
 
Jag har ju lite trevande försökt hitta ett bra alternativ till alla söta juicer och kom snabbt fram till att en juicemaskin hade varit optimalt när man är ute på det uppdraget. Nu har jag hittat en väg som funkar med smoothies men hey, en juicemaskin! Finns det något godare än nypressad morotsjuice?
Jag får återkomma om det. Hittills har vi provat äpplejuice (lite småsurt med äpplena från trädgården) och ananasjuice (milda makter!). Utvärdering kommer...
 
Eftersom det var min dag och en av de härligaste saker jag vet är att gå en morgonpromenad med vovvarna utmed havet, så gjorde jag det helt enkelt!
 
 
Gud vad härligt! Jag är ju inte född igår precis och tidigare har jag alltid fyllt år på hösten. Men se detta året fyllde jag på sommaren!
På bilden har jag tryckt ihop mig med vovvarna tätt brevid mig på en klippa. Bara för att jag ville få med på kort hur mysigt vi hade det vid havet, vovvarna och jag. Men armen räckte inte riktigt för att få med allt. Men om ni  kanske kan tänka er hur mysigt det är att sitta med en hund på var sida och titta ut över havet samtidigt som solen lyser från en klarblå himmel och värmer med sina strålar. Så mysigt hade vi det alltså.
 
Sedan var det släktkalas på altanen. Eftersom jag uppnått en aktningsvärd ålder och med det även en visdom som inte alla besitter hade jag valt ut en meny som kändes lite lyxig men inte alls krävde en stor insats från mig. Bra kombination, eller hur?!
 
 
Efteråt satte vi mannens plan i verket. Vi korkade upp den kalla flaskan Bollinger jag fick får två år sedan och sedan satt vi i kortbyxor och linne och bara njöt och pratade strunt på altanen. Ända till kvällen.
Hade en tanke att gå och bada bara för att bada på födelsedagen, vilket inte hänt så ofta tidigare, men när väl champagnen korkades upp försvann den idén.
 Får väl försöka få till ett bad i veckan. Bara för att.
 
 

Liten pärla...

Kategori: Fotoutflykt

... precis vid havet. Där var vi på konferens. Om ni tänker er ett Bullerbyn i skärgårdsmiljö så börjar vi närma oss. Vackert väder på det mixat med de bästa jobbarkompisarna och voilá så har vi en kalaskonferens!
Lite detaljbilder, så ni kommer in i känslan.
 
 
 
 
Som sagt, en liten pärla.
 

Två förväntansfulla och en tråkig

Kategori: Hozz

 
Det är inte kul när man är dålig och ligger hemma. Man riktigt känner hur tråkig man är och hur tråkigt man har. Ibland sköljer det över en hur fruktansvärt trött man är på sig själv som bara ligger där och läser, tittar i taket eller spelar något intelligent döda-bubblor-spel på telefonen.
 
Om man mot förmodan skulle glömma av det en sekund, alltså hur tråkig man är, finns det två tjänstvilliga små påminnare. Inte för att de har ont uppsåt eller är elaka på något vis, absolut inte. Så fort tråkiga matte reser sig upp från stolen eller sängen rusar två små vovvar upp ur den till synas komaliknande sömnen som skjutna ur en kanon och står i stram givakt med tindrande ögon och tänker att nu, nu äntligen kanske matte går ut med oss!
 
Och med det kommer det dåliga samvetet att man inte orkar vara den där roliga och busiga matten som tar en kul promenad med dem.
Men håll i er för snart så är matte på bettet igen och då blir det åka av! Då ska vi hitta på en massa bus och rolig träning i skogen.
 

Måndag

Kategori: Havet

 
Godmorgon och välkommen till en ny vecka!
En sådan här sagolikt vacker morgon kan man vakna upp till när man är på konferens. Om man väljer rätt ställe att konferensa på. Att man sedan är iväg med världens bästa arbetskompisar gör ju inte saker sämre precis. En kombination av tur och skicklighet helt enkelt!