Lillians foto

En blogg full av bilder

Catching up

Kategori: NaturDen här veckan har våren gjort rasande framsteg och det är knappt att man hunnit med. Jag bara njuter av att se att det lilla försiktiga gröna på buskar och träd blir mer och mer för varje dag. Så den här helgen har jag som mål att ge mig ut med kameran och fånga naturens vårliga framsteg.
Spirande grönt + kamera = mumma för själen!

Ovanligheter

Kategori: I köketDet här är en sällan skådad lyx. Den är hemmagjord i full bemärkelse. Hembakat bröd och i ligger en hamburgare mald hemma i köket av finaste nötkött. Det är inte ofta man får tillfälle att smaka en sådan välgjord hamburgare!

Medvarelse

Kategori: ProduktfotoI fredags var lillgrabben och jag och shoppade och då hittade vi denna fräcka nyckelring från Unicef. Att slänga bort den gamla nyckelringen med en låtsatsfemma till kundvagnen var ett lätt val.
Men så började jag fundera lite. Jag är ju tigerfadder. Kunde man inte göra en fräck ring med en tigerunge? Det är ju nästan en happening med tigerungar nu för tiden!?
Och så gillar jag hajar! De skulle ju verkligen behöva lite draghjälp i sin kamp för överlevnad i en värld där man serverar hajfensoppa och skrämmer upp lättlurade människor med tvivelaktiga filmer. Tänk att ha en hajnyckelring med texten "Hajar du läget". En sådan skulle jag vilja ha!

Jag får väl knopa till en själv är jag rädd...
Tills jag gjort det kan ni köpa en Unicef-ring för de är riktigt coola. Och man vill ju stödja varenda unge! :-)

Godmorgon

Kategori: I köket

Rekartur

Kategori: FotoutflyktDet här var en rekartur värd namnet, helt klart! Man blir riktigt varm i magen när man traskar runt i den här fina omgivningen. Och det som planeras här kommer bli helt outstanding ska ni veta! Mer om det närmare sommaren. ;-)

Nisse på Manpower

Kategori: LegoJust nu är det mycket tid som ägnas åt annat än sitta framför datorn och det märks ju. Är jag inte ute och löptränar, och där blir ju passen längre och längre, så är jag ute och går med vovvarna, tränar taekwon-Do eller bara gör tråkärenden. Och somliga dar spenderar jag ju en och annan timme på jobbet också, inte att förglömma.

Så det är inte utan att tanken slagit mig om man skulle kunna ordna en stand-in som kan köra vid datorn och göra mina saker där. Man kanske skulle kunna vända sig till Legolådan Bemanning AB och skriva ett korttidskontrakt med Tahu?
Tills Varvet är sprunget kanske. Och det blir ju ett kontrakt med betoning på kort. Läbbigt kort alltså!

Fotogenique i smyg

Kategori: NaturDet är lustigt det där. Det här trädet har jag gått förbi hur många gånger som helst och aldrig riktigt tänkt på det. Men härom dagen när vi var ute på vår fotopromenad och solen strålade från en klarblå himmel såg det helt plötsligt väldigt fotogenique ut.
Och visst ter det sig bra ut det lilla trädet i den stora hagen. Nästan så man kan förvänta sig att det kommer en dammig cowboy ridande in från högersidan när som helst, hoppar av sin häst och tar en liten tupplur i trädets skugga.
Att han förmodligen skulle frysa ihjäl efter fem minuter i den arktiska nordanvinden syns ju inte på bilden.

Påskpromenad

Kategori: Natur

Idag har vi varit på jakt efter vårtecken. Det behövs när det sätter igång och snöar mitt i vårplanerna. Men det är inte det enda konstiga. Jag fick med mig båda killarna på en långpromenad. Båda. Långpromenad. Och inte vilken promenad som helst, fotopromenad!

Undrens tid är tydligen inte förbi...

Bullbak

Kategori: I köketFrån vårt kök sprider sig just nu en ljuvlig doft av kanelbullar ut i hela huset. Blir en god kvällsfika men först ska jag åka och hämta stora killen. Då ska jag samtidigt hämta ut mitt paket som ligger och väntar på mig! Men sedan ska jag koka te, ta fram en bulle och ta med mig paketet till soffhörnet...

En smula abstinens

Kategori: NaturJag befinner mig i Punkastaden och det är kallt och snön hade lagt sig på sina ställen. Var bara tvungen att lägga in en bild på de härliga vårblommorna så man inte känner sig alldeles förlorad!

Jo... Nu känns det faktiskt lite bättre.
Och tillsammans med att jag tog mig över en ENORM milstolpe med löpningen igår känns det faktiskt ganska bra.
Väldigt bra faktiskt :-)