Lillians foto

En blogg full av bilder

Härliga naturen

Kategori: Natur

Träd

Somliga kanske tror att jag fått fnatt när jag var inne i Photoshop och redigerade denna bilden men så är inte fallet. Naturen själv står för detta fnatt med ljus och färger, jag har bara lyft fram det. Tänkte att naturen kanske inte bloggar på lördagar så jag såg min lucka och tog tillfället i akt!

Vårutflykt

Kategori: Natur


Gänget bakom utflykten

Förra veckan hade vi en vårutflykt med lillgrabbens klass. Utflykt och utflykt, det kanske snarare var en aktivitetsdag där vi hade satt upp en poängpromenad runt en slinga i skogen och utefter slingan fanns det också olika samarbetsövningar man skulle göra i laget.


Medhjälpare

Vi var några föräldrar som arrangerade detta. Och vi hade med oss en liten hund som hjälp när vi gav oss ut och satte upp allt i skogen.


Alla samlade

När vi precis hunnit färdigt kom alla. Tur att man inte är tidsoptimist. Eller nå´t....


Grillen

När vi hade börjat skicka iväg lagen passade de andra på att grilla innan de gav sig av på sin runda.


Dags att ta fram matsäcken

En del hade med sig korv och bröd och en del var mer avancerade än så. Andra hade nästan glömt att det skulle fikas... till grabbarnas förtret!  ;-)


Fika i det gröna


Det löste sig ändå och alla hade fullt upp. Att kasta kottar på tonåringarna på stranden eller sitta och softa i gräset.

Mingel

En del var lätta att gånga på bild, andra var svårare...

En korv i farten


En kändis på bloggen, honom känner vi igen sedan innan, eller hur?! Här är han med sin pappa i en flygande middag.


Fikakorg

Till slut var fikat uppfikat och kvällningen började komma. Eftersom det var skola dagen efter var det dags att bege sig hemåt.


Hemgång


Tack alla för en trevlig dag!


Vacker blomma

Kategori: Natur


Blommande träd

En liten blomma så här en tisdagskväll bara för att den är vacker!

Listig har fått ett ansikte

Kategori: Djur


Horngäddor

Killarna plus ett stycke kompis gav sig ut med fiskegrejjerna i förmiddags för att fiska i viken. Brukar vara säkert. Men inte denna dag. Sitter i godan ro och bloggar när de dimper ner med två Horngäddor och en Skrubba. Nu skulle det rensas och ätas minsann.  För en gångs skull var inte mannen hemma och kvar jag jag som kandidat till detta arbete.
Jag var ju nu inte jättesugen på att rensa fisk. Det var ett tag sedan och jag hade dessutom inte lust. Men så blixtrade jag till, jag gör det ibland... kommer inte ihåg sist jag gjorde det men jag är säkert på att jag gjort det någon gång. Jag frågar kompisen, för det är han som fått fiskarna, om han kanske vill ta med dem hem? Jo, det ville han.
Satan vad listig jag kände mig! Lyckades parera fiskrensande, vilken grej! Jag var grymt stolt med min bedrift.

Killarna hade fått blodad tand och gav sig ut igen. Hade en liten oroskänsla av att jag kanske inte skulle känna mig listig så jättelänge till men jag tänkte att hur mycket fiskelycka kan de ha på en dag egentligen? Mer... visade det sig. Nästa gång de kom hem hade mina grabbar fått två Horngäddor var. Alltså fyra fiskar. Det var bara att krypa till korset och sätta igång och rensa. Men så säger stora killen att vi kanske ska vänta tills pappa kommer hem? Inte för att han inte trodde att jag klarade det utan för att pappa är mer van.

YES! Visst kan vi göra det. Så jag ringer mannen och säger att han har fyra fiskar att rensa när han kommer hem eftersom stora killen ville att han skulle rensa dem!

Så med lite hjälp parerade jag även denna fiskrensningsaktivitet! *Gör segertecknet*

Delseger!

Kategori: Natur


Vår vackra buske

För ett par veckor sedan började jag jogga. Har alltid tyckt att det är aptråkigt att jogga. Men nu skulle jag allt ge det en chans. Hade också anmält mig till ett lopp och jag ville inte gå hela loppet, jag är mer tävlingsmänniska än så!

Sagt och gjort, hela familjen gav sig ut på en joggingrunda. Barnen klarade förvånansvärt mycket medan mamman och pappan fick blodsmak i halsen efter första kurvan. Vi skulle jogga bort till en brygga och sedan tillbaka, inte jättelångt men ändå tillräckling för att känna vilken värdelös kondition man låg inne med.
Joggade i tre etapper med längre promenaduppehåll mellan varje. Väl framme vid den satans bryggan var jag helt slut och undrade vad jag gett mig in på, ingen ära kvar över huvudtaget. Nåja, vi var ju två, mannen hade det lika illa!

Sedan dess har jag faktiskt fortsatt och plågat mig fram på vägarna. Jag var med i loppet och det gick väl hyfsat. Jag fick blodad tand och anmälde mig till ett nytt för jag ville få bättre tid! Fick inte med mig någon att springa med men jag har bestämt mig för att tvinga med mig familjen som kan stå vid mållinjen och hejja!

Idag tog jag den första rundan igen för att se hur mycket längre etapper jag orkar springa, för jag har ju märkt att det trots allt går framåt!

JAG SPRANG HELA VÄGEN TILL BRYGGAN!!!

Jag vilade någon minut vid bryggan och sprang sedan tillbaka, med EN gångpaus i slutet på en backe!

Jäklar sicken energi man får av att lyckas men en sådan sak... Innan klockan var tolv hade jag joggat, ätit frukost, tvättat bilen, tvättat vinterhjulen, bytt trasig bromslampa (som varit trasig i över en månad) och satt på det nya skattemärket!!
Yes, come on! Vad ska jag ge mig på nu tro? Kanske ska borsta tänderna först...

Halvt familjeporträtt

Kategori: Porträtt


Lillgrabben och jag

Jo, så är det allt. Här ser ni ett halvt familjeporträtt. Lillgrabben fick jag fatt på, den store killen hade gömt sig i lillstugan och mannen var ute och gjorde något viktigt, byggde trappa, drog upp markrosor eller krympte rök, vad vet jag.

Skogspromenad

Kategori: Natur


Harsyra

En bild från vår fotosafari i skogen. Harsyran växte så vackert på en stubbe, alldeles för sig själv. Den riktigt bad om att bli plåtad.

Ljuset runt ett blomblad

Kategori: Natur


Pelargonblad

Bilden jag väljer att lägga ut idag kanske ser ut som ett vanligt sketet blomblad men inte för mig! Jag är himla nöjd med ljuset jag lyckats få med. Titta bara på mitten av bladet där det blivit lite extra ljust. Men framför allt runt kanterna, den ljusranden som följer hela bladet runt är anledingen till att jag tog bilden och jag är sååå nöjd! ;-)

Solig söndag

Kategori: Fotboll


Kamp om bollen

Nu var det ett tag sedan jag jobbade på fotbollsbloggen så jag tänkte det är dags för ett nytt inlägg. Dessa bilder är från söndagens match.


Laddar för skott

Det är soligt och fint ute men jag kan tala om att det inte var särskilt varmt för en mamma som bara hann hänga på sig en fleecetröja på morgonkvisten.


Taktiksnack

Här är lite snack i pausen innan det är dags för ytterligare en halvlek när killarna briljerade med vackert spel.


Avbytarbänken

Hur det slutade? 10-2 till killarna!
Mamman fick gå hem och ta på sig stora tröjan och gå runt med i flera timmar innan värmen ville infinna sig, som vanligt på en söndag...

John

Kategori: Porträtt Barn


Arga John

Vi hade inte träffats på länge, John och jag, vilket gjorde att John var lite blyg till en början. Jag visade honom kameran och att man kan se bilder bak på den. Jag frågade om han ville vara med i kameran och det verkade vara spännande men han var lite avvaktande så jag frågade om han kunde se arg ut.. och ja, det kunde han som ni ser ;-)


Vana John

Vi tog flera bilder och tittade bak på kameran och det hela började bli lite kul och framförallt blev det avslappnat. Bullen åkte fram och tillbaka och vi tittade på det roliga plastgräset, för att inte tala om de små spännande gröna kulorna som finns i det! Ja precis, vi var på en fotbollsplan...


Glada John

Tillslut var vi så bekväma med varandra att det blev glada avslappnade bilder! Lagom till det var dags för matchstart...

Flickorna i skogen

Kategori: Natur


Lilltjejen

Här kommer lite mer bilder från vår fotosafari fredags. Denna gången på våra vänner tjejerna. Först ut är lilltjejen som nästan snodde in sig i ett träd för att få vara med! Sedan har vi stora tjejen som sitter och filurar bakom en sten, visst är de fina!

Stora tjejen

Mer bilder lär komma från skogen...

Ordspråk

Kategori: Natur


"För att förarga andra skada wi oss mången gång sjelfwa"

En bild på stora killen från vår fotosafari i går med goda vänner. Strålande sol, idel gott humör, underbart ljus i bokskogen, kameran i handen och matsäck i ryggsäcken. Kan det bli bättre?

Vassstrå med utsikt över havet

Kategori: Havet

Utsikt över havet

Jo, jag finns kvar för den som undrar, inklusive jag själv nästan! Har haft ett par dagar med mycket att göra och mycket att tänka på. Då är det skönt med några dagars ledighet.
Men nu gäller det att spotta upp sig och hänga med, har kommit med i länklista och allt och då går det inte att småfisa i diket! Det är bara att armbåga sig upp på vägen och dra järnet. Undan för ess!