Lillians foto

En blogg full av bilder

Cindys

Kategori: Porträtt

När jag skulle plåta Cindys modell ville hon att det skulle vara en lite tuffare känsla och lite fart och fläkt. Sagt och gjort, vi jagade upp hennes modell i högklackat på gamla tegelväggar, stegar och lite annat smått och gott. Ja, ni kan ju se själva.
 
 
 
 
 

Soliga promenader

Kategori: Vovvarna

 
En sak som är så härlig så här års är alla soliga och varma promenader man får tillfälle till. Och bäst som man ligger där i vassen (eftersom man har kameran med sig och måste göra ett fotostopp) och spanar in ett bra landskapsfoto kan bästa vännerna helt sonika klampa in och ändra bilden totalt. Istället för havet som möter himlen längst där borta i horisonten har man helt plötsligt två stora schäferrumpor i sökaren.
Här fick jag ge upp den vackra horisonten och istället plåta goa vovvarna. De tyckte väl att det var längesedan jag plåtade dem. Eller nå't.
 

Duktiga

Kategori: Personligt

 
Finns det något härligare än sol och lata dagar? Det är det här jag sett fram emot hela vintern. Kunna gå i kortbyxor, äta ute på altanen, sola och sitta ute sent med tända ljus. Nåja, det var snudd på att jag tog på mig termobrallorna när vi satt ute sent men ändå.
Helgen har bjudit på mycket sol. En del jobb har blivit gjort hemma men det har även funnits tid för att bara sitta och slappa i stolen ute på altanen, vilket behövs ibland.
Igår var vi nog väldigt duktiga på avslappnarbiten när lillgrabben kom ut på altanen. Mannen låg och lyssnade på ljudbok och jag slappade i stolen och tittade upp i himlen med kameran och försökte ge mig på olika molnformationer.
Varför jag tror att vi var duktiga? Jo, fick en ledtråd av lillgrabbens fråga: "Har ni rökt på eller?"
 
Ha en trevlig vecka!

Ronjas

Kategori: Porträtt

För en tid sedan blev jag kontaktad av en lärare på Praktiska gymnasiet. Ville jag plåta temaarbetet hennes elever hade jobbat med tro? Jo jag tackar, det lät ju jättekul. OCh det var det också!
Temat var detsamma, rymden, men det hade tolkats på olika sätt. Modellerna var såklart olika och eleverna ville få fram olika känslor i bilderna. Det var bara att sätta igång. Väldigt roligt och utmanande och jag lärde mig en hel del.
Först ut är Ronjas modell, resten kommer efterhand.
 
 
 
 
Och som vanligt levererar kameran. Stora mörka lokaler är inga problem, jag kommer på mig själv med att bli alldeles lycklig när jag ser bilderna kameran tar. Jo vars, jag har väl ett finger med i spelet också men mörkret, eller ljuset, fixar kameran! :-) Tydligare exempel på just det får ni se med de andra modellerna.
 
 
 

Om paj

Kategori: I köket

 
Paj är gott, det vet ju varenda människa. Man kan variera en paj på alla möjliga olika sätt. Passar både till middag och efterätt och de allra flesta smaker. Även om man kan ha i en herrans massa olika saker i en paj kan man inte ha i allt. Bottenrekordet jag varit med om var på lunchrestaurangen på jobbet, pajen innehöll makaroner och lax...
 
När jag gör paj blir det alltid mycket deg över och man kan tro att man gjort dubbel sats. Men icke, jag är bara lite sparsam med själva degen för den tycker inte jag är så god.
Och bär- eller fruktpaj, det äter jag oftast som en ursäkt för att kunna ta mycket sås eller glass till. Jo, det är ju det där med degen igen.
 
Men jag gillar paj!
 
 

Sikta högt

Kategori: Filosoferingar

 
Det här kan man säga på olika sätt och det finns en variant som säger: sikta mot stjärnorna så når du trädtopparna.
För mig betyder det att sikta riktigt högt. Då kommer du anstränga dig för att komma dit. Ibland kommer du hela vägen och ibland kommer du väldigt nära, just för att du spände bågen rejält. Och om du inte hade spänt båge så pass hade du inte plockat fram det där extra.
Om du siktar lågt kan det begränsa dig och du kanske inte får fram hela den potential du faktiskt har. För hur man än vänder och vrider på det - det mentala spelar en väldigt stor roll.
 
Med dessa rader önskar jag er en riktigt bra vecka!

Svart bälte någon?

Kategori: Things and stuff

 
Jag är jättedålig på att shoppa. Tycker inte det är så kul att springa i affärer och eftersom jag oftast inte tycker det är kul hittar jag sällan något. Men ibland blixtrar jag till och speciellt i vissa affärer. Som en gång då jag hade en bonuscheck, hittade köp en få en till gratis, handla över en viss summa och få en present.
Kom hem med en hel påse med spännande produkter och talade stolt om för mannen att idag hade jag minsann nästan tjänat pengar på att shoppa.
När jag sedan ställer in alla trevliga flaskor märker jag att hälften av det jag tyckte var fiffigt och att jag behövde hade jag tydligen redan.. Kalle med kollen uppenbarligen.
Nåja, nu lär det dröja till långt efter sommaren innan jag spänner ut lungorna och ger mig in i kommersen igen. Jag har ju dubbla flaskor så jag klarar mig ett tag.