Lillians foto

En blogg full av bilder

Snabblektion

Kategori: Vovvarna


Vovvarna på Stråvalla strand

-"Och när hon säger Hej vovvarna! så tittar du bort, OK?"

Salig

Kategori: Natur


Solnedgång

Jag vet inte hur det är med er men när jag traskar runt på stranden med vovvarna och har den här utsikten blir jag helt salig. Det är mitt recept för att tanka energi.

Göteborgsvarvet 2012

Kategori: Träning

2012 var mitt första Göteborgsvarv. Hade inte kommit i närheten av tanken innan. Alldeles för långt ju! Men så fick jag frågan om jag ville vara med när svägerskan och PT-systern hade anmält sig. Förvånansvärt nog tänkte jag två gånger och sedan anmälde jag mig i slutet på september 2011. Det tog väl en vecka innan jag fattade vad jag faktiskt hade gjort...

Jag visste att jag var sent ute och eftersom jag inte hade en tanke på att gå var det bara att sätta igång och tokträna direkt. Samtidigt som jag skulle hålla hela vägen och det var en balansakt som hette duga. Utgångspunkten fick i alla fall vara att jag inte kunde missa ett enda träningspass för då skulle jag inte klara det.
Kan säga att det gjorde susen för motivationen i höstas. Men jag kom snabbt in i det och hade efter det inga problem att komma ut. Jag ville ju kolla hur mycket jag skulle orka nästa gång!

I mars kom jag på den briljanta idén att gå på en grundkurs i löpteknik. När jag tänkte en gång till kände jag att det kanske var liiiite överkurs. Det är ju inte det att jag är snubblande nära att ta mig in i elitklassen precis. Men den var värd varenda krona. Lärde mig jättemycket som jag tränar på nu, varje pass. Och tänk att bara få toknörda sig i fred en hel lördag!

Tiden rasslade iväg och helt plötsligt var det fasligt nära. Hade aldrig tänkt springa hela sträckan innan men ju närmare starten kom desto mer ångrade jag det. Samtidigt som jag inte kunde ta ut mig för mycket innan. Den berömda balansakten...

Helt plötsligt var det bara en vecka kvar och viloperiod startade. Sprang Vårruset på tisdagen som en liten generalrepetion. 5 km var ju inte så mycket vid det här laget så det kunde man ju rassla av som ett lättare träningspass. Men när ruset var sprunget kände jag hur den stora välkrattade raksträckan mot nervositeten låg framför mig.
Tittade på startbeviset på onsdagen och blev toknervös! Det var en biljett till något jag laddat för i åtta månader och nu var det dags att bekänna färg. Skulle det funka? Hade som mål att springa hela vägen och insåg att det skulle mycket till innan jag skulle ge upp det målet. Skulle jag hålla hela vägen eller bli tvungen att ge upp mitt mål sedan åtta månader tillbaka?


Jag, svägerskan och PT-systern 30 min innan start

Och helt plötsligt var det lördag och jag skulle genomföra den största fysiska prestationen i mitt liv!

Och vet ni vad? Resten får ni läsa på min träningsblogg dit jag flyttar mina träningsdojjor nu. Kameran är kvar här men vill ni ha lite träningssnack hälsar jag er välkomna till:

Livet

Kategori: PersonligtDet har varit lite tomt här under en tid vilket jag är fullt medveten om. Jag har ju inte varit på konferens hela veckan. I själva verket var jag väldigt kort tid på konferensen eftersom jag fick avbryta den. Livet kom emellan. Eller snarare dödens flämtande andetag. Så jag har inte orkat helt enkelt. Men det kommer, snart.

Det kommer....

Kategori: Allmänt

...Ett blogginlägg om helgens begivenheter senare i veckan. Ska bara iväg och konferensa mig lite i de sydligare regionerna av landet först.

En dagens

Kategori: TräningPå andra bloggar som är liite mer modeinriktade än denna kan man var och varannan dag klicka in och se en dagens outfit. Just det är det ju lite tunt med på denna bloggen. Men här kommer en variant, kanske inte just för idag utan kanske mer igår när jag rev av Vår ruset i Slottsskogen, lite som en generalrepetition.

Hade som mål att förbättra min tid från tidigare rus med två minuter. Jag lyckades förbättra med fem och det är jag ganska nöjd med.
Och med anledning av att Varvet är på lördag och jag fått vissa problem med kläder när jag har börjat springa lite längre sträckor passade jag på att köpa ett set i helgen. Det är ju inte så kul att få skavsår efter en mil eller behöva dra upp byxorna efter varje 300 meter. Känns lite onödigt liksom, har nog fullt upp med att springa ändå.

Men idag skobbar jag helt frankt från Taekwon-Don. Eftersom vi har fyspass på onsdagar känner jag att jag vill spara mig lite. Så kan jag i lugn och ro fortsätta kratta på den breda raksträckan av nervositet inför lördagen.

Födelsedagstjej!

Kategori: SanyaIdag fyller vår goa tjej år och det har vi firat med aktiviteter som vovvar gillar.
På förmiddagen tog vi en löprunda och det är nog bland det bästa hon vet. När jag tar fram löparjackan gör hon indiandansen och blir alldeles till sig i trasorna.
Det brukar gå ganska bra när vi är ute, vovvarna och jag. Vi är ganska samspelta, trots alla ben och koppel. De lyssnar och jag behöver oftast inte hålla i kopplena utan det räcker att de sitter fast runt midjan (eller handsfree som det så häftigt heter) och att jag korrigerar med rösten. Men inte idag.
Hozz skulle absolut svänga till höger i en korsning medan jag ville rakt fram. Hozz springer på min vänstra sidan så ni kan säkert få fram bilden av hur det såg ut i den korsningen...

Sedan har de ägnat sig lite åt seriöst altanhäng och nu är vi nyss hemkomna från en härlig promenad i skogen utefter havet då de sprang i vattnet, vallade flocken och lekte kurragömma.

Nu ligger goa tjejen och softar i soffan, nöjd och trött efter duschen. :-)

Laddar

Kategori: VovvarnaSitter här och laddar för distanspasset som väntar. Vi har nu gått in i sista veckan med träning innan Varvet så nu gäller det. Bara träna klokt och sedan blir det som det blir liksom. Det enda som springs samma vecka är Vårruset som ska rivas av på tisdagen, annars vilar jag. Förutom att det börjar dra ihop sig för gradering i Taekwon-Don också men det är en annan femma.

Nervös? Funderingar på vad sjutton jag har get mig in på? Tvivel?
Jepp, hela rasket!