Lillians foto

En blogg full av bilder

Åsacupen

Kategori: Fotboll


Det duktiga laget

Här kan ni se de duktiga killarna och tränarna som deltog i Åsacupen. De kom ända till kvartsfinal men där var tyvärr centimetrarna på det andra lagets sidan och vi fick åka ner till havet och bada istället för att spela vidare den dagen.

Nu...

Kategori: Natur


Maskros

... är sommaren komplett! Denna veckan har vi sett Morden i Midsommer, (den enda serien vi lyckas se varje avsnitt av och det är inte dåligt på ett helt år), ätit bigarråer, tillbringat hela helgen på fotbollscup i 30 graders värme och badat i havet. Kan man ha det bättre?

Nytt i kameraväskan

Kategori: Porträtt Barn


Stora killen

Idag har jag varit i stora staden och handlat ett nytt objektiv! Ett 50 mm med bländare på 1,8. Med andra ord ett objektiv som passar utmärkt till porträttfotografering och det är precis inom det området objektivet ska få arbeta!

Kan knappt bärga mig, och vad gör man då? Jo, man sliter med sig stora killen och trycker dit honom framför grannens vackra buske och plåtar! ;-) Ska jobba lite mer seriöst på det imorgon men nu var klockan så mycket när jag väl fick tid att sitta och pilla på mitt nya objektiv...
Får mig att tänka på när man var liten och hade fått några nya smurfar. Där satt man på golvet och pysslade med dem, ställde dem i ordning, bytte till ny ordning, tittade lite och lekte en lek med dem.

Så här års är bara smurfarna lite dyrare... ;-)

Pappas lilla flicka

Kategori: Djur


Pappas lilla flicka

Vad kan man säga... Är hon inte gullig så säg, pappas lilla flicka?


Liten skitig isbjörn?

Det är inte lätt att ta kort på en liten snabb valp kan jag säga! Men här sitter hon säkert i hunduppfödarens famn, i säkert så länge som en minut!

Midsommar

Kategori: Natur


Inne i grannens trädgård

Imorse när jag slog upp gluggarna regnade och blåste det så man var glad att persiennerna satt kvar på insidan. Bestämde mig snabbt för att idag skulle det inte bli någon joggingrunda! Planerna gjordes snabbt om och jag fortsatte sussa gott. Men se framåt dagen klarnade det upp och blev tokblå himmel.
Tänk om den blåa himlen kunde hålla i sig till i morgon, vad trevligt det skulle bli. Och om blåsten skulle ge med sig skulle man inte ens behöva häfta fast sillen i tallriken, vilken lycka!

Med detta inlägg önskar jag alla en trevlig midsommar!

Sommar

Kategori: Natur

Regn


Jo, då var det sommar i Svea rike. Avslutningarna har stått som spön i backen och jordgubbstårtorna är uppätna.
Jag tror jag ska låta bilden säga resten...

Somliga.....

Kategori: Porträtt Barn

Lite illmarig kanske?


... fastnar oftare på bild än andra helt enkelt!

Mingel

Kategori: Berättelser


Välkomstdrink

Härom veckan var det mingel på Tjolöholms Slott för inbjudna. Det var vernissage med den kanadensiska konstnären Max Streicher och hans skapelser som kommer att finnas på Tjolöholm under sommaren. Det handlar inte om vanliga tavlor eller skulpturer utan om... ja, se själva!


Svävande människor

Detta mötte oss när vi kom in i magasinet: svävande människor uppe i taket, tillsammans med några moln, som hälsade oss välkomna till snittarna och drinken.


Svävande människa

Enligt insatta källor var de svävande människorna män...


Ståtliga hästar

Framför slottet stod dessa vackra hästar. Lite lustigt för från långt håll såg de ut som massiva, ståtliga hästar uthuggna i marmor men när man kom närmre såg man att det egentligen var ulliga, gulliga, sydda hästar som vajjar i vinden!


Agneta


Mingelsällskapet var min kära vän Agneta som poserar framför slottet och hästarna och dagen bjöd på det allra vackraste sommarvädret.


Max Streicher

Och här har vi mannen bakom dessa speciella konstverk: Max Streicher

Tack till Tjolöholm för inbjudan och tack till Agneta för trevligt sällskap!

Nu är det slut!

Kategori: Natur


Ormbunke

Nu har jag bestämt mig, nu får det vara slut! Jag vet att jag kommer att trilla dit flera gånger och gå tillbaka. Att det kommer kännas tryggt och välbekant att göra sällskap igen. Som en gosig kudde och en varm filt att kura ner sig i när det blåser ute, för att inte säga regnar, det är ju trots allt sommar....
En vana bryter man inte så lätt, jag vet!

Men jag vill inte!
Jag är trött på det!

Jag har bestämt mig och så får det bli. Man måste ju sätta ner foten någon gång.

Jag har gjort slut med Jante. Nu börjar mitt nya liv på egna darriga ben, utan den ständige följeslagaren som har hållt min hand och lotsat mig genom livet. Det blir darrigt i början men jag skall nog klara det. Har man bestämt sig så har man!

Som till exempel denna bilden på ormbunken. Jag har den på mitt skrivbord och blir impad varje gång jag ser den (har ju köpt en ny stooor skärm så den syns ganska bra i rummet!). Jag tänker  "-är det verkligen jag som tagit den bilden?" Japp, det är det, fy satan vad jag är bra! Den enda redigering jag gjort med bilden är att förminska storleken så den blir hanterbar, inget annat!

Jag säger det igen, bara för att öva nu när jag står här med darriga ben utan något att hålla i: fy satan vad jag är bra!

Hundkex

Kategori: Natur


Hundkex i närbild

Min nya leksak och jag var ute och gick härom dagen. Blev lite fina bilder på hundkex. Det är det som är så roligt med att kunna ta närbilder. Man får en helt annan bild av vardagliga ting som man kanske inte tänker på hur de egentligen ser ut. Så det är bara att titta!


Närbild på hundkexblomma


Mer från porträttkursen...

Kategori: Porträtt


Vackra Lisa en gång till!

Här kommer en bild till från porträttkursen i måndags. Detta var en bild jag bara knäppte av, med kameran i vänsterhanden nästan. Men jag blev väldigt nöjd med den. Lisa är inte beredd på att någon skulle knäppa en bild och vinden leker lite lagom i håret... Ibland har man tur helt enkelt!

Porträttkurs

Kategori: Porträtt


Vackra Lisa

Igår var jag på porträttkurs för Emelie Ohlsson i Slottsskogen. Det var en väldigt givande kurs med många nya tips på hur man arbetar med ljus, inställningar på kameran och mycket annat matnyttigt. Det var väldigt inspirerande och samtidigt fick jag feedback på att jag faktiskt har lärt mig en hel del själv också, vilket var kul. Det gjorde att jag hängde med bra i det vi fick lära oss och kunde ta till mig det och omsätta det i praktiken.
Så nu är det bara att terroristera sin omgivning med att ta en massa porträttbilder!
När jag sa till grabbarna att jag kommer ta mycket porträttbilder framöver, tittade de lite bedjande på mig och sa att jag kunde väl ta lite kort på pappa också... :-)
Kanske finns det någon frivillig ute i cyberrymden som vill avlasta grabbarna lite, säg till i så fall. De hälsar att de är er evigt tacksamma!

Ny leksak

Kategori: Natur


Vacker blomma

Jag har fått lite nya leksaker! Lagom till mors dag "tipsade" jag om en närbildslins som jag ville ha. Det blev både en lins och en ny kameraväska som jag också var i stort behov av. Väskan var precis en sådan jag ville ha, med plats för kameran, ev. ett objektiv och plånboken och lite annat smått och gott. Sen att den påminner om en brun manchestersoffa från 70-talet spelar mindre roll, det var bara att hugga när man hittade den perfekta väskan! :-)