Lillians foto

En blogg full av bilder

Lite svårigheter

Kategori: Vovvarna

 
Den här bilden kommer ju inte att gå till blogghistorien för bästa bild och det är inte det som är meningen heller. Den är mest för att visa i lite dagboksformat kan man säga. Och just idag såg det ut såhär vid diskbänken när det var dags att laga mat i Christianssonska villan.
Man får med andra ord inte ha bråttom, ha ögonen med sig och ha bra balans för att kunna parera alla eventuella vovvar som ligger och skräpar lite här och där.
 
 

Redan lärd?

Kategori: Djur

 
Fick hon sig en snabblektion av mästaren innan vi träffades eller...?
 

Bara måste

Kategori: Djur

 
Har precis börjat titta på bilderna jag tog i veckan på Josefine och hennes fina Sherita. Det är många bilder att gå igenom och jag sitter här vid datorn och ler lite fånigt när jag gör det. Och så dyker denna bilden upp på skärmen. Man kan inte annat än bli glad av en sådan bild, tycker den är så himla mysig! :-)

Weddingtime

Kategori: Bröllop

 
Så var det äntligen dags att visa er bilderna från vår arrangerade bröllopsfotografering förra helgen. Titta och njut, det gör jag! ;-)
 
 
 
 
 
 
 
Bästa Katarina hade trotsat febern dagen innan och satt sig på planet ner till mig vilket jag är väldigt glad för! Hon var med från andra vinklar med sitt megapixelmonster till kamera som jag inte alls är avis på... :-)
 
De duktiga modellerna Charlotte Brügge Lundgren och Axel Svensson gjorde definitivt rätt för sig på bild, vi tackar och bugar för deras insats! Jobbar gärna med er igen.
 
MUA:n för dagen, eller rättare sagt som skulle vara för dagen, hade gått och blivit sjuk. Min intet ont anande arbetskollega Malin Wiklander, som är en jäkel med smink fast hon inte vet om det, ändrade lördagens planer och hoppade glatt in och gjorde en hjälteinsats! Mitt ödmjuka tack för det.
 
Charlottes hår, där gjorde jag och Katarina en insats och den gick hem helt klart. Blev precis som jag tänkt mig!
 
Och buketten! Jag var nog blomsteraffärens jobbigaste kund den dagen. Men jag visste ju hur jag ville ha det. Inte bara en vanlig växt att hålla i handen, den skulle ju vara till Katarinas och min plåtning för sjutton! Men jag blev jättenöjd med den. Och de apdyra rosorna var helt outstanding, titta gärna lite extra på dem! ;-)
 
Ett stort tack till alla inblandade för att ni gjorde den här dagen så fantastisk!
 
Och råkar ni gå i bröllopstankar? Det är bara att höra av sig, jag är redo!
 

Nyfikna?

Kategori: Bröllop

 
Ni vet vad de brukar säga: den som väntar på något gott... :-)
Bästa Katarina har lagt upp sina bilder från vår fotografering. Det är jätteroligt att se bilder som någon tagit vid samma tillfälle! Att se hur vi väljer position, fokus och vinklar och tolkar olika.
Jag är så glad att Katarina tog sig hit och chansade på att febern skulle gå över. Det gjorde den ju och oj vad fina bilder vi fick!
För att inte tala om vad kul det var att träffas! För första gången. Vi har följt varandras bloggar en bra stund vid det här laget. Kommenterat och peppat inför stora uppgifter, typ maror och varv och andra livsavgörande saker. Och som vi har planerat för denna plåtning. Ända sedan tidigt i våras men olika saker kom i vägen hela tiden, saker som hör till livet.
Men till slut var det på riktigt, till slut stod jag på Landvetter och undrade om jag skulle känna igen henne. Precis som att stå och vänta på en pennfajtare man skickat brev till i ett par år. Känner men ändå inte.
Men vilken rolig helg vi fick!

Äntligen

Kategori: Bröllop

 
Nu är äntligen bilderna klara från vårt stylade bröllop!
Lillgrabben strosade förbi mig och datorn nu ikväll och konstaterade lite förvånat att jag fortfarande höll på med bilderna. Och så är det. När man har många fina bilder är det mycket sållning som ska göras och sedan ska de redigeras. Men nu är vi vid vägs ände för denna gången.
Nästa inlägg kommer jag bjuda på flera bilder men först en liten aptitretare och en tupplur!

Förhandstitt

Kategori: Bröllop

 
Är mitt inne i redigeringen av alla bilder från vårt stylade bröllop i lördags. Har väl kanske kommit halvvägs och hoppas blir klar imorgon men innan dess bjuder jag på en liten förhandstitt. Tycker den här bilden är så fin. Och har många fler fina i datorn men tills dess, håll tillgodo! ;-)

Lite uppvärmning

Kategori: Bröllop

 
Ska snart börja redigera de utvalda bilderna från i lördags men kunde inte låta bli att lägga ut denna! Det är från början av vår plåtning och jag tror bestämt att det var här någonstans de kom överens om att de träffades på festivalen i Bollnäs. Bara för att ha en story som skulle passa bilderna... :-)

Flitens lampa lyser

Kategori: Havet

 
Sitter här med ett fånigt leende och småfnissar emellanåt. Och det är inget jag gör bara för att det är måndag eller så. Men det blir lätt så efter att man haft en sådan helg jag haft! Det var en helg i fotograferingens tecken och jag sitter och går igenom alla bilder nu.
I helgen var det ingen tid för det. Då var det tid för engagemang, nya vänner, foto, skratt och fotosnack. Och ännu mera fotosnack, kamerasnack, saker som äntligen gick i lås och bra väder. Jo, i hela tre timmar faktiskt. Man vill ju inte vara otacksam men det hade varit kul och det var några fler timmar med uppehåll men det viktigaste gick i alla fall att genomföra.
När jag är klar kommer det upp på bloggen. Men innan dess ska jag iväg på ännu en fotografering. Lite av en drömfotografering som jag haft ett tag nu och det ska bli så kul att äntligen få tillfälle att genomföra det!
 

Sikta

Kategori: Natur

 
Man ska sikta mot stjärnorna så når man trädtopparna sägs det. Och där är det ju rätt fint så det kanske inte är så pjåkigt!
 

Bästa spanaren

Kategori: Sanya

 
Om man ska ut på en spanartur måste man så klart ha med sig bästa spanaren. Och det ser ni ju vem det är. Madamen är supervass på att spana. Så vass att det är svårt att hänga med ibland som vanlig dödlig.
Men nu har vi spanat i alla fall och jädrans vad det var kallt idag! Ett sådant där iskallt och regnigt jäkelskap när man bara känner för att sitta framför brasan och läsa Shakespeare.
 Behöver inte göra någon mer spaning på om hösten är här eller ej. Den är här kan jag säga.
 
Men det var inte hösten vi skulle spana på idag, den spaningen var "for free" så att säga. Nä, vi spanade på slott och sådana grejer. Lite förberedelser för nästa helg då planerna är att det ska bli en sju helsikes fotohelg.

Men jag tror att jag fortsätter att smida planer framför brasan istället...
 

Hålligångväg

Kategori: Kuligheter

 
Vad passar väl bättre en fredagskväll än att göra lite läxa? Speciellt om man går på en så rolig kurs som jag gör! Lyckades locka ut liten ljusskygg tonårig med löfte om att han bara behövde cykla lite så skulle jag göra resten.
 
Uppgiften var att göra en panorering, alltså följa ett objekt som rör sig snabbt med förhållandevis lång slutartid. På det sättet får man ett skarpt objekt (nåja...) och oskarp bakgrund som på ett bra sätt illustrerar farten objektet rör sig med.
Blev rätt nöjd efter ett par tagningar och det var riktigt kul att ha en uppgift att utföra.
 
Som lite kuriosa kan jag nämna att bäst som jag stod där på vår lilla väg efter lillgrabben cyklat hem, kameran var nerpackad och vovvarna väntade spänt på att få gå en tur och tittade tålmodigt på när jag försökte brotta ner stativet i väskan, kom det ena lustiga fordonet efter det andra. För vad säger ni om en blinkande skåpbil följt av en traktor med en stor vacker träbåt på släp? Missförstå mig rätt, de hade passat på en sådan bild jag var ute efter. Det är ju inte det att jag blir helt kollrig av att se en traktor...
Men det är ju inte Essingeleden som går förbi oss direkt. Man kan inte gå ut och ställa sig vid vägen och vänta på att något spännande ska susa förbi. Gör man det kan man få stå ett bra tag. Innan det kommer en vanlig sketen Toyota. På sin höjd.
Men idag var det hålligång på vägen. Ryktet måste spritt sig att jag var ute med kameran.

Färger

Kategori: Natur

 
Det går ju inte att missa hur man än försöker. Hösten är här.
Bara att gilla läget. Eller flytta.
Inte för att jag aldrig har haft funderingar på att ta min kamera och bege mig till de solkyssta stäpperna där det springer vilda hästar hela dagarna. Skulle också kunna tänka mig att dra runt i kortbrallor, linne och flip floppar året runt och plåta folk på vidsträckta sandstränder.
I brist på muskulösa mustanger får jag se mig runt i omgivningen hemmavid och vad hittar man då?
Lingon.
Blir ju inte riktigt samma urkraft som förmedlas i bilden men ändå. Vackra färger blir det i alla fall.
 
Förövrigt är flip floppar den mest ultimata skon om ni frågar mig.
 

Tanka

Kategori: Djur

 
Idag har vi haft en ovanlig företeelse här på västkusten. Vi har haft lite blå himmel och en hel del sol. Ja ni vet, den där stora lysande saken uppe i skyn. Och det har inte regnat. På h e l a  dagen! Känn på den.
 
Naturligtvis måste man ta tillfället i akt och ta en lång solpromenad så man får tanka lite solenergi. Vovvarna och jag tankade som sjutton. Men vi gick idag och sparar springandet till imorgon. Måste läka lite till på min högesida sedan sist då den lilla vita madammen sprang omkull mig. Kanske skulle använda mig av lillgrabbens inlinesskydd nästa gång vi ger oss ut, vad vet jag. Kan vara värt att testa kanske?
Snygg får jag väl vara en annan gång...