Lillians foto

En blogg full av bilder

Hålligångväg

Kategori: Kuligheter

 
Vad passar väl bättre en fredagskväll än att göra lite läxa? Speciellt om man går på en så rolig kurs som jag gör! Lyckades locka ut liten ljusskygg tonårig med löfte om att han bara behövde cykla lite så skulle jag göra resten.
 
Uppgiften var att göra en panorering, alltså följa ett objekt som rör sig snabbt med förhållandevis lång slutartid. På det sättet får man ett skarpt objekt (nåja...) och oskarp bakgrund som på ett bra sätt illustrerar farten objektet rör sig med.
Blev rätt nöjd efter ett par tagningar och det var riktigt kul att ha en uppgift att utföra.
 
Som lite kuriosa kan jag nämna att bäst som jag stod där på vår lilla väg efter lillgrabben cyklat hem, kameran var nerpackad och vovvarna väntade spänt på att få gå en tur och tittade tålmodigt på när jag försökte brotta ner stativet i väskan, kom det ena lustiga fordonet efter det andra. För vad säger ni om en blinkande skåpbil följt av en traktor med en stor vacker träbåt på släp? Missförstå mig rätt, de hade passat på en sådan bild jag var ute efter. Det är ju inte det att jag blir helt kollrig av att se en traktor...
Men det är ju inte Essingeleden som går förbi oss direkt. Man kan inte gå ut och ställa sig vid vägen och vänta på att något spännande ska susa förbi. Gör man det kan man få stå ett bra tag. Innan det kommer en vanlig sketen Toyota. På sin höjd.
Men idag var det hålligång på vägen. Ryktet måste spritt sig att jag var ute med kameran.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: