Lillians foto

En blogg full av bilder

Dags för nytt

Kategori: Porträtt

 
Tänkte att det var dags för en ny profilbild. Den jag har nu har ju ändå ett par år på nacken och dessutom är det min gamla kompis som är med på bilden. Min nya kanske blir avis, vad vet jag.
 
Har haft en bild i huvudet i flera veckor som jag har gått och filat på. Och där inne kan ju saker verkligen ligga till sig! Det är mycket som ligger där och skräpar och aldrig ser dagens ljus så det börjar nu nästan bli fullt, dags att rensa alltså. Men sedan innefattade idén lite höstfärgade blad också och där har man ju en härlig deadline som inte går att förhandla med, hur skicklig förhandlare man än är.
Innan effektiviteten var planerad att slå till i lördags skulle jag bara knäppa av den där bilden och sedan kunde jag ju redigera på kvällen, när effektiviteten sakta runnit ur en.
Jo, tjena.
Kom snabbt på att jag kanske ändå inte ville stå ute halvnaken i blåsten och alla härliga plusgrader. Tänka om. Tryckte in mig i tvättstugan pga ljusinsläppet. Eftersom vår tvättstuga är mindre än en reflexskärm plus att den och en vovve definitivt inte får plats fick jag tänka om, igen.
Hur var det nu man gjorde när man ställde in den externa blixten till att vara slavblixt...?
Rigga upp den svarta filten, stativet och paraplyerna, svära lite (här kommer mina diplomatiska sidor fram när jag använder ordet "lite") över Youtube och alla människor som vill göra filmer på sig själva och VISA en blixt istället för att visa HUR man ställer in den. Jag skiter ju liksom i hur blixten ser ut, jag har ju den i handen och kan se att den har alldeles för få knappar.
Till det här måste ju jag vara med på bilden också så jag springer runt halvnaken i cowboyhatt och en massa blad i BH:n och svär, tappar blad, ändrar paraplyer, fipplar med reflexskärmar och parerar för små vovvar som tycker att det var den mest intressanta lördagen i mannaminne.
 
Jodå tro det eller ej, en bild blev det. Sedan fanns det inte tid för mer effektivitet i den Christianssonska villan.

Snygg, snabb och stark

Kategori: Porträtt

 
 
PT-systern har varit med förut på bloggen och ställt upp som modell, så även denna dag. Varför ändra ett vinnande koncept liksom?
Påväg tillbaka från fotograferingen slänger jag ur mig frågan om hon vill ha lite egna bilder? Jo tack, det hade varit kul. Sagt och gjort och vi börjar titta oss omkring i skogen.
 
-Där är en lekplats. Jag kan hänga i den ställningen!
-Ja, gör det.

Och som ni kan se är det här ingen vanlig PT utan en snygg sådan också.
Jo okej, det kanske finns någon annan som också ser bra ut.
 
 
-Hitta på något trix! (med den mossiga, slippriga och kantiga brädan du hänger i)
-Okej!
 
Men det är långt ifrån alla PT som kommer på plats 88 i damklassen på Göteborgsvarvet! Just det, då var det inte så många kvar i skaran längre.
 
 
-Jag kan hänga i en arm också!
-Toppen, gör det! (för är det någon som kan så är det hon)
 
Och om man lägger till att hon är i den här formen året runt och inte bara till bikinisäsongen, då är hon ganska ensam kvar i klubben.
 Say no more.
 
En annan gång kan jag visa vad som hände när vi hittade en enmeters stubbe. Det blev magi.